Műsorújság
RTL Most

Élesen kritizálta Meryl Streep Donald Trumpot

Élesen kritizálta Meryl Streep a vasárnap esti Aranyglóbusz gálán a leendő amerikai elnököt. Amire meg is érkezett Trump válasza: túlértékelt színésznőnek, Hillary Clinton csicskásának nevezte a háromszoros Oscar-díjas színésznőt. A filmes díjátadón sokan mások is élcelődtek Trumpon, amúgy rekordmennyiségű arany földgömböt gyűjtött be a Kaliforniai álom című musical.

A Kaliforniai álom című filmet idéző vidám nyitójelenet után, keserű humorral a műsorvezető:
"Ez az Aranyglóbusz Gála, ahol még számít, hogy kire szavaztak a legtöbben" - utalt Jimmy Fallon arra, hogy a demokrata elnökjelölt, Hillary Clinton három millióval több szavazatot kapott, a választási rendszer miatt mégsem ő lesz az Egyesült Államok következő elnöke. Később az Amerikát ért orosz hackertámadások kapcsán azt mondta, hogy az itteni szavazócédulák jó kezekben vannak, hisz gondosan megszámlálja azokat az Earnst, Young és Putyin könyvvizsgáló cég.

 

 

Donald Trump kritizálását a The Night Manager című tévésorozatban nyújtott alakításáért legjobb színésznek választott Hugh Laurie folytatta:
"Köszönöm a hollywodi külföldi újságírók szövetségének. Nagy megtiszteltetés ez. Különösen azért, mert elmondhatom magamról, hogy az utolsó Aranyglóbusz gálán nyertem. Nem akarok vészjósló lenni, de ha valamiben benne van a Hollywood, a külföldi, és az újságíró szó, az nem sok jót ígér" - utalt a brit színész a megválasztott elnök külföldiek elleni kirohanásaira, illetve rossz viszonyára a sajtóval és a hollywoodi színészekkel.


Ezután jött az életmű díjjal jutalmazott Mery Streep az est legemlékezetesebb beszédével.  
"Volt egy alakítás ebben az évben, ami elképesztett." - kezdte mondókáját a kilencszeres Golden Globe, és háromszoros OScar-díjas színésznő, majd visszaidézte ezt a CNN hírtelevízió által is bemutatott jelenetet, amikor az elnökválasztási kampányban Donald Trump kigúnyolt egy mozgássérült újságírót.

"Összetörte a szívem, amikor láttam. Nem tudtam kiverni a fejemből. Mert ez nem mozi volt, hanem a valóság. Ez az ösztön, az, hogy egy hatalommal rendelkező ember, a nyilvánosság előtt megalázhat valakit, mindenkit érint. Mert ezentúl mindenki azt hiheti, hogy ő is viselkedhet így. A tiszteletlenségre tiszteletlenség a válasz, az erőszakra erőszak" - mondta Meryl Streep, aki szerint ebben a helyzetben nagy szükség van a sajtóra, hogy felelősségre vonja a hatalomban levőket.


Donald Trump válaszul közösségi oldalán túlértékelt színésznőnek, és Hillary Clinton csicskásának nevezte Meryl Streepet. Az Aranyglóbusz gálán egyébként rekordot döntött a Kaliforniai álom című zenés film. A régi Hollywoodot idéző musicalt, amely Emma Stone és Ryan Gosling főszereplésével egy jazz-zongorista és egy kezdő színésznő szerelmét meséli el, hét kategóriában jelölték, és mind a hétben nyerni tudott.

Hasonló videók

  • Tengeri buborék - ez a neve annak az új környezetkímélő vízi közlekedési eszköznek, amelyet ezen a héten tesztelnek a francia fővárosban. A leginkább egy űrkapszulára hasonlító vízitaxi jövő tavasztól már működésbe is állhat a Szajnán. Párizs mellett egyébként több más európai nagyváros is érdeklődik a hajók iránt. Azt remélik, ezekkel csökkenthetik dugókat.

  • Jogerősen 99 millió forint kártérítés jár az államtól a szegregált gyöngyöspatai roma tanulóknak. Erről szerdán döntött a Debreceni Ítélőtábla. Az ítélet szerint 13 éven keresztül nem csak fizikailag, hanem az oktatás színvonalában is diszkriminálták a helyi általános iskolába érkező roma fiatalokat. Külön emeleten tartották őket, egyszerre több évfolyamot tanítottak együtt és volt olyan program, amin a romák nem vehettek részt. Az EMMI szerint ők nem érintettek a perben.

  • Megtarthatja az állami kitüntetését a bicskei gyerekotthon szexuális bűncselekmények miatt elítélt egykori igazgatója. A Köztársasági Elnöki Hivatal szerint, ha valakit kitüntettek, akkor a törvények értelmében utólag nem lehet elvenni tőle. A volt igazgató jogerősen nyolc év fegyházbüntetést kapott, mert éveken át molesztálta a rá bízott gyerekeket. A Jobbik törvénymódosítást nyújt be arról, hogy ha valaki méltatlanná válik egy állami kitüntetésre, akkor elvehessék tőle.

  • Nem köszöntheti virággal, és kampányszlogennel az édesanyákat az iskolák előtt a Fidesz által támogatott hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt. Grezsa István akciójáról a Híradó is beszámolt: a helyi választási bizottság a politikust eltiltotta az ilyen kampánytól, de bírságot nem szabott ki. Szekszárdi fideszes polgármestere is törvénysértő módon kampányolt, amikor osztálytermekben osztott uzsonnásdobozokat a gyerekeknek. A két politikus nem akart nyilatkozni.

  • Rákkeltő anyaggal szennyezett gyomorsavcsökkentő gyógyszert hívnak vissza a patikákból. A szennyezést a svájci gyógyszerügyi hatóság fedezte fel egy ellenőrzésen. A nitrózamin nevű anyagot, többek között laboratóriumi patkánykísérleteknél használják daganatnövesztésre. Több gyártó, összesen 19 féle terméke érintett Magyarországon.

  • Egy leszerelt katona lövöldözni kezdett szerda délután Kijev egyik hídján, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a hidat. Amikor a rendőrök egy drónt küldtek fölé, arra is rálőtt, később viszont ellenállás nélkül megadta magát. A zavartan viselkedő férfinál nem találtak robbanószerkezetet.

  • Teljes fészekaljnyi parlagi sast mérgeztek meg a napokban Békés megyében, ilyen súlyos mérgezésre 13 éve nem volt példa. Ismeretlenek egy galambtetembe rejtettek egy olyan mérget, amelyet 2008-ban betiltottak. A madarak fészkétől nem messze tették le. Négy sas és két szarka pusztult el, a természetvédelmi kár meghaladja a négymillió forintot.

Legnézettebb videók