Híradó

2019.01.24. 11:30 (csütörtök)

ÉGETT A KOLLÉGIUM: videók és szemtanúk

ÉGETT A KOLLÉGIUM: videók és szemtanúk

Tűz ütött ki este Budapesten, a Markusovszky téren lévő református kollégiumban. Mintegy 80 diáknak kellett elhagyni az épületet. A lángok a második és a harmadik emeleten csaptak fel – egyelőre ismeretlen okból. 100 tűzoltó érkezett a helyszínre, az épületben egy megégett holttestet találtak a lépcsőfordulóban.

Ferenc épp a vizsgáira készült, amikor úgy döntött leugrik a kisboltba. Mikor visszaért a kollégiumba észrevette, hogy füst van. Szólt az egyik társának, de először nem is vették komolyan, néhány perc múlva azonban rájöttek, hogy baj van.

 

A szemközti házban lakó Mester Márton Tamás azt mesélte, hogy hirtelen azt hitték, saját lakásukban van tűz, ezért a füst ellen vizes ronggyal takarták el kislányuk arcát.

 

Elképesztő látványt nyújt a teljesen kiégett kollégium belseje. Az épületbe a felvétel készítői csak pár percre, kizárólag rendőri kísérettel mehettek be.

 

Az RTL stábja is a helyszínen forgatott. Íme a felvételek:

A tűzhöz körülbelül száz tűzoltó érkezett ki, összesen harminc gépjárművel. Több mint két órán keresztül, tizenkét vízsugárral és három vízágyúval oltották el a lángokat. A katasztrófavédők az oltásról nagyon durva belső felvételeket tettek közzé: (A videót a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videostúdiójának fotóriportere, Dudás Tamás tűzoltó zászlós készítette.) (Leadkép: A Katasztrófavédelem felvétele)

A parancsnok egy külön, kutató-mentő egységet is kijelölt, amelynek feladata az épület átvizsgálása és a lehetséges sérültek felkutatása volt. Oltás közben az egységek egy elhunyt embert találtak a harmadik emeleti lépcsőházban. Róla egyelőre annyit közöltek, hogy nem kollégista volt, hanem egy középkorú férfi, aki vendégként tartózkodott ott. A kollégium tájékoztatása szerint a tűzjelző megszólalására mintegy kilencven ember hagyta el az épületet. A diákok és több szemtanú is videókat posztoltak a facebookra az eseményekről. Volt, aki élőben közvetített:

A hideg miatt a tűzoltás vezetője melegedőbuszokat kért a helyszínre, de a hír hallatán a környező tanintézmények is felajánlották segítségüket, így senkinek nem kellett az utcán töltenie az éjszakát. Már a tűzoltás közben megkezdődött a tűzvizsgálati eljárás – a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakértők bevonásával vizsgálja a tűz keletkezésének okait.

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való