Híradó

2009.09.02. 14:17 (szerda)

Az EU már nem számlálja az influenzásokat

Az EU már nem számlálja az influenzásokat

Azokban az országokban, ahol a legnagyobb a járvány, már leálltak az összesítéssel.

Jakab Zsuzsanna szerint a 104 európai haláleset a tényleges áldozatok számának csak egy részét képezi. Ahhoz, hogy valós képünk legyen az új influenza tényleges halálozási rátájáról, több tanulmányra volna szükség - mondta.

Az ECDC igazgatója a világjárványt mérsékeltnek, de nem veszélytelennek minősítette. Becslése szerint az EU lakosságának akár 30 százaléka is megfertőződik ezen az őszön és télen. A járvány a szokásos influenzáknál előbb fog megjelenni, de az egyes országokban eltérő időben.

A járvány nagy terhet fog róni az országok közegészségügyi rendszerére - hívta fel a figyelmet Jakab Zsuzsanna. Hangsúlyozta, hogy a kisgyerekek, a terhes nők és a krónikus betegek lesznek legnagyobb veszélyben.

Az idősebbek közül nem mindenki lesz immunis az új vírusra, és aki megbetegszik, annál a tünetek súlyosabbak lesznek, mint a szokásos influenzák esetében - mondta.

Jakab Zsuzsa közölte még, hogy az új influenza elleni védőoltás felnőtt klinikai tesztjei legkorábban szeptember végén vagy október elején érnek véget. Ezért az oltóanyag engedélyezése nem várható előbb, mint október vége.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való