Műsorújság
RTL Most

Megússza a várakozást, aki többet fizet

Az eredeti ár két-háromszorosáért megúszható a várakozás a CT-vizsgálatra Kaposváron.
Akik nem akarnak, vagy egészségi állapotuk miatt nem tudnak várni a vizsgálatra, azok jelentkezhetnek a térítéses vizsgálatokra. Nekik egy Kft-nél kell bejelentkezniük. A egészségügyi centrum ugyanis hétvégékre bérbe adta nekik a gépeit. Amelyet elvileg a fenntartó egyetem engedélye nélkül nem is tehetett volna meg. Az intézményben azonnali belső vizsgálatot indítottak.

CT-vizsgálat a kaposvári egészségügyi centrumban - aki előbb sorra akar kerülni annak fizetnie kell. A centrumban szórólapokon hirdetik a térítéses vizsgálatok lehetőségét. Az árak is rajta vannak a papíron. Számítások szerint a gépeket bérlő Kft. kétszáz százalékos haszonnal dolgozik. A betegek tehát kétszer annyit fizetnek, mint amennyit Országos Egészségbiztosítási Pénztár az állami intézménynek fizetne. A Kft-nek ugyanis több egyéb költsége is van a vizsgálatokkal. A Kft-nek az egyetem felügyelete alá tartozó egészségügyi centrum adta bérbe a gépeket hétvégére. A cél az volt, hogy ne álljanak kihasználatlanul. A centrum vezetője azonban ezt a fenntartó egyetem engedélye nélkül nem tehette volna meg. A centrum vezetője nem kívánt nyilatkozni.

Az egyetem egy közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy azonnali belső vizsgálatot indítanak, amíg az le nem zárul addig felfüggesztik a térítéses vizsgálatokat.

Az ügyben az Egészségügyi Minisztérium is vizsgálatot rendelt el. Arra keresik a választ, hogy az intézmény a diagnosztikai szolgáltatásokért jogosan kér-e térítési díjat a betegektől.

Legnézettebb videók