Híradó

2019.04.15. 21:07 (hétfő)

Ég a párizsi Notre-Dame, a világörökség része!

Ég a párizsi Notre-Dame, a világörökség része!

Tűz ütött ki a párizsi Notre-Dame-ban, az épület hatalmas lángokkal égett. A templomban épp renoválási munkák folytak.

 Az oltást este 8 óra körül kezdték meg a helyi tűzoltók.  

 

 

A Notre-Dame Párizs legismertebb gótikus stílusú temploma. Az alapkövét 1163-ban tették le. A francia forradalom alatt majdnem teljesen elpusztult, de 1845. után az eredeti tervek alapján újjáépítették. Tavaly a francia katolikus egyház sürgős segítséget kért a székesegyház megmentésére, mert az állapota romlásnak indult. Az első felvételekből az látszik, hogy a felújítási állványzat környékén kezdett el füstölni az épület.

 

 

A tűzoltók azonnal megkezdték a lángokban álló katedrális környékének kiürítését. A Notre-Dame Franciaosrzág egyik legfőbb nevezetessége, évente 13 millió látogatója van.

 

 

A lángok nagyon gyorsan terjedtek, a tűz következtében összeomlott a felújítás alatt álló gótikus katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és a teljes tetőszerkezet odaveszett. A főtemplom 850 éven át mindent túlélt.

 

 

 A hatóságok hétfő estig sérültekről nem közöltek adatokat.

 

 

A Notre-Dame katedrális az UNESCO világörökség része.

Címlap kép forrása: Madiexrey Twitter oldala

18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való