Műsorújság
RTL Most

Csoportelsők a magyar pólósok

Csoportelsőként jutott tovább a negyeddöntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. A csapat mindenképpen ott szeretne lenni a legjobb négy között, bizonyítani akarnak a hazai közönségnek. Marcz Tamás szövetségi kapitány szerint a válogatottban nagy az összetartás, és a franciák elleni mérkőzésen még olyan új taktikákat is kipróbáltak, amit később jól tudnak majd használni.

Jöttek a gólok egymás után, hatalmas lendülettel kezdett pénteken a férfi vízilabda-válogatott a franciák ellen. A csapat magabiztos volt és egységes. Marcz Tamás szerint nem volt könnyű kiharcolni a csoportelsőséget.

A mérkőzésnek nagy volt a tétje: a fiúknak minél nagyobb gólkülönbséggel kellett megverniük a franciákat, hogy biztosan ők végezzenek a csoport élén. A magyar válogatott végül hat góllal győzött, és a 13-5-ös Olaszország–Ausztrália meccs után végül ők lettek a legjobbak a csoportjukban.

 

 

 

A válogatott szombat délelőtt is edzett, de délutánra pihenőt kaptak. A következő mérkőzésig lesz még tornatermi és medencés edzésük is, több új taktikai elemet szeretnének gyakorolni. Az, hogy kivel játszanak majd, vasárnap dől el: vagy az orosz, vagy a spanyol csapat ellen szállnak vízbe.

A mieink már negyeddöntősök, az olaszok Kazahsztánnal játszanak a legjobb nyolc közé jutásért. A magyar csapat legközelebbi mérkőzése kedden lesz.

Fotók: Koszticsák Szilárd

Legnézettebb videók