Műsorújság
RTL Most

Csak szemfényvesztés a 400 milliós program?

Egy félkész aszfaltcsík, néhány út menti jelzőtábla, ennyi készült el a kerékpáros turizmus fejlesztésének terveiből az Ős-Dráva programban. Nincsenek kerékpárkölcsönzők és nem épültek meg a pihenőhelyek sem, pedig a 400 milliós beruházásnak tavaly decemberre el kellett volna készülnie. A programért felelős miniszteri biztost hiába kerestük, nem válaszolt. Az Együtt szerint az egész program csak szemfényvesztés.

Harkány határából indulna az új kerékpárút, ami a várost kötné össze Drávaszabolccsal. A biciklis turisták innen tovább tekerve bejárhatnák Dél-Baranyát. De nem tudni, mikortól, mert az alig másfél kilométer hosszú út csak háromnegyed részben kész. Az első határidő tavaly augusztusban lejárt, decemberre módosították. A 400 millió forintos programnak csak egy része a kerékpárút. A térképen megjelölt öt településen kerékpárkölcsönzőnek, pihenőhelynek, információs pontnak is kellene már lennie.

A turisztikai beruházás szerepel azon a februári miniszterelnökségi szégyenlistán, ahol a kockázatosnak ítélt állami fejlesztéseket ismertetik, az elmaradás 235 millió forint. A támogatási szerződést tavaly márciusban a Baranya megyei önkormányzat nevében Tiffán Zsolt akkori elnök írta alá. Ő most az Ős-Dráva program miniszteri biztosa, és fideszes országgyűlési képviselő. Hetekkel ezelőtt kerestük, hogy nyilatkozzon, azóta nem válaszolt. A megyei önkormányzat híradónknak küldött levelében az írta, hogy a beruházásnak a legújabb határidő szerint július 31-re kell elkészülnie, a csúszást kábelfektetéssel indokolták. Az Együtt politikusa szerint a kerékpáros turizmus-fejlesztés, mint az Ős-Dráva program egésze, csak szemfényvesztés.

 
 

 

Az RTL Híradó teljes adását visszanézhetik az RTL Moston!

Legnézettebb videók