Műsorújság
RTL Most

A mentősöket hibáztatják egy hajléktalan halála miatt

A Menhely Alapítvány szerint a mentősök miatt halt meg egy hajléktalan. A mentőszolgálat vizsgálatot indított az ügyben.

Az alapítvány szerint ugyanis néhány héttel ezelőtt egy, az utcán rosszul lett hajléktalant próbáltak orvoshoz vinni, de mielőtt a férfi beült volna az autóba, eszméletlenül összeesett. Az alapítvány hívására kiérkező mentők nem voltak hajlandóak kórházba szállítani az időközben magához tért hajléktalant. A férfi végül mégis orvoshoz került, de későn: vizsgálat közben meghalt – írja a Magyar Hírlap. Gurály Zoltán a szervezet sajtóreferense a napilapnak elmondta, hogy bár többször előfordul, hogy a mentősök nem látják el az utcán élőket, nem ez az általános gyakorlat, az esetek túlnyomó többségében korrekt módon kezelik a fedél nélkülieket. 

A mentőszolgálat minden panaszt köteles kivizsgálni. „A Menhely Alapítvány által elmondottak alapján úgy tűnik, hogy a mentők súlyos hibát vétettek. Ha bebizonyosodik, hogy valóban mulasztás történt, a felelősökkel szemben eljárunk” – mondta a Magyar Hírlapnak Győrfi Pál. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője hozzátette: a mentőszolgálat vezetői minden tél elején külön felhívják a munkatársak figyelmét, hogy a hajléktalanokkal bánjanak emberségesen.

Legnézettebb videók