Műsorújság
RTL Most

Életébe került az önbíráskodás

Egy helybeli férfi megelégelte, hogy egy család - véleménye szerint - évek óta büntetlenül fosztogatja a környéket, és elégtételt akart venni rajtuk.
Valószínűleg régi feszültség vezetett a hajnali, ercsi gyilkossághoz. Egy helybeli férfi megelégelte, hogy egy család - véleménye szerint - évek óta büntetlenül fosztogatja a környéket, és elégtételt akart venni rajtuk. A dulakodásban végül ő maradt alul, és halálosan megsebesült. A rendőrség tájékoztatása szerint a ház lakói közül ketten sérültek meg, egyiküket kórházban ápolják. A nőt - aki a rendőrség szerint egy bottal mért halálos ütéseket a támadóra - előállították. Ellene halált okozó testi sértés miatt indult eljárás.

A 39 éves helyi férfi gázálarcban, a hátán egy permetezővel ment az ercsi házhoz, majd a bentlévőket egy eddig ismeretlen összetételű vegyi anyaggal fújta le. Először a házból kilépő tulajdonost, majd a család többi tagját is. Verekedés tört ki közöttük, ekkor került elő a bot, amellyel a család egyik nő tagja ütni kezdte a támadót. A férfi ebbe halt bele. A család 54 éves férfi tagja kórházba került, neki komolyabb bőrfelmaródásos sérülései lettek. Rajta kívül még a bottal védekező nőnek esett baja, kisebb maró sérülések keletkeztek a bőrén.

A 34 éves nőt a rendőrök elállították, ellene halált okozó testi sértés miatt indult eljárás. Az adatgyűjtés még folyamatban van, ezután dől majd el, hogy az asszonyt őrizetbe veszik-e. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

A férfinek nem ez volt az első találkozása a családdal. Mivel amatőr íjász volt, rendszeresen járt a helyi erdőbe, ahol többször kapta falopáson a családot. Néhány esetben értesítette a polgárőröket, illetve a rendőrséget is. Egyik alkalommal aztán megfenyegették, hogy megölik, ha még egyszer találkoznak. Néhány nappal ezelőtt eltűnt a férfi fűkaszája, úgy tudni, azért ment hozzájuk, mert őket gyanúsította a lopással. Így akart elégtételt venni.

Szabó Tamás, Ercsi polgármestere az esettel kapcsolatban elmondta: a szóban forgó család már régóta „mételyezi” a város hangulatát –a hogy a település vezetője fogalmazott – „nem a tisztesség és a béketűrés emberei”. A polgármester szerint a család számlájára írható több lopás is. „Egy egész erdőrészt irtottak ki” - fogalmazott. Mindemellett szeméttel árasztják el a várost, és nem megfelelően tartják állataikat sem. A településnek már több millió forintos károkat okoztak.

Szabó Tamás hozzátette: az igazság és jogszolgáltatás lassan reagál ezekre az esetekre, így a számonkérés rendszerint elmarad. Pedig mindenki tudja, hogy kik állnak a történések hátterében. A meggyilkolt férfi valószínűleg megelégelte, hogy ezügyben nem történnek lépések, ezért döntött úgy, hogy maga ítélkezik, amiért az életével fizetett.

Forrás: Független Hírügynökség
(A kép illusztráció)

Legnézettebb videók