Műsorújság
RTL Most

Erőszak a VPOP-nál?

A VPOP szóvivője elismerte, hogy belső vizsgálat folyik egy bizonyos atrocitás miatt.
Vám- és Pénzügyőri Iskola, Gyakorló Központ - ezt hirdeti a tábla a VPOP drégelypalánki épületén. Rendszeresen tartanak itt képzéseket a vámosoknak, ez történt az elmúlt hetekben is. A Magyar Nemzet szerdán azt írta: „Lapunk úgy tudja, hogy két héttel ezelőtt az említett Nógrád megyei kistelepülésen a bentlakásos szakmai képzésen részt vevő vámosok három társnőjüket megerőszakolták.” Az ügyben már a VPOP is vizsgálódik.

A VPOP-ét e-mailben kereste meg valaki, hogy ki, a szóvivő szerint ezt még ők sem tudják. Állítólag ez a névtelen levélíró hívta fel a figyelmet arra, hogy valamilyen atrocitás történhetett.

A szóvivő szerint belső vizsgálatnak kell kiderítenie, hogy pontosan mi történt.

- Ezek az atrocitások szexuális jellegű atrocitások voltak, ahogy ezt a Magyar Nemzet írja?
- Az eddigi adatok szerint nemi erőszak nem történt – mondta Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

Sipos Jenő annyit elárult, hogy a levélben beazonosíthatóan írták körül az állítólagos szereplőket, és őket már meg is hallgatták.

„Itt tulajdonképpen egy tanfolyam zárásának éttermi része után történtek ezek az atrocitások, tehát történhetett bizonyos italfogyasztás, és ennek lett a folyamodványa a későbbi cselekmény, amit tisztázni kell majd az eljárás során” – mondta a szóvivő.

A VPOP már az ügyészséget is megkereste, hogy vizsgálják meg, felmerülhet-e a bűncselekmény gyanúja.

Pár hete a Fővárosi Tűzoltóságon volt botrány: a gyanú szerint ittas tűzoltók molesztálták egyik kollégájukat. Az ügyben már a rendőrség is nyomoz, kényszerítés gyanúja miatt. Két tűzoltót pedig elbocsátottak, mert méltatlanná váltak az egyenruhára.

Legnézettebb videók