Műsorújság
RTL Most

A rabló megvan, a pénz nincs

Nem tesz vallomást, és nem beszél a pénz rejtekhelyéről sem az a lopással gyanúsított férfi, akit vasárnap hoztak haza Thaiföldről.
A férfit vasárnap hozták haza Thaiföldről, hétfőn hallgatták volna ki Miskolcon. Csakhogy nem tett vallomást.

„Ez egy olyan kérdés, ami egyes-egyedül az ügyfelemre tartozik, senki másra és abban egyes-egyedül neki kell dönteni, minden befolyástól mentesen, hogy ezt a pénzt előadja vagy sem” – mondta Lichy József, ügyvéd.

Ügyvédje azt állítja, még neki sem beszélt erről. Pedig enyhítő körülménynek számítana, ha megmondaná hova rejtette. A volt vagyonőrt azzal gyanúsítják, hogy szeptemberben munkahelyének, egy miskolci pénzszállító cégnek a széfjéből egyik éjjel 525 millió forintot vett ki és téglákat tett a kötegek helyére. Emiatt csak napokkal később vették észre a lopást, de ő addigra már elhagyta az országot.

Most viszont újra itt van. Hónapokat töltött Thaiföldön, ahol nincs kiadatási egyezmény Magyarországgal. Most először azonban kivételt tettek. A neve buktatta le.

„A nevének az ékezete szerepelt az egyik nyilvántartásban és egy másik nyilvántartásban nem, és ezt az ékezetet ellenőrizték a thaiföldi hatóságok, és ennek kapcsán fedezték fel, hogy a nemzetközi interpol körözés fennáll vele szemben” – mondta Lichy József.

Az ügyvéd azt mondja, védence csak a bíróság előtt tesz majd vallomást.

Legnézettebb videók