Műsorújság
RTL Most

Hazahozták a pénzszállító rablót

A férfi még tavaly rakott téglákat a rábízott pénzeszsákokba a pénz helyett.
Bilincs nélkül, rendőrök kíséretében lépett ki a terminálba a lopással gyanúsított pénzszállító. Arcát egy orvosi maszkkal takarta el, láthatóan nem örült az őt váró újságíróknak. A repülőről azonnal egy szobába kísérték, ahol kiállították a Miskolcra szállításához szükséges papírokat.

A férfi vagyonőrként dolgozott Miskolcon egy pénzszállító cégnél. Azzal gyanúsítják, hogy szeptemberben egyik éjszaka 525 millió forintot lopott el a cég értékmegőrzőjéből.

A pénzkötegek helyére téglákat pakolt, a lopás ezért csak néhány nappal később derült ki. A Thaiföldre szóló repülőjegyet már korábban megvette, majd azonnal elutazott az országból. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy Isztambulon keresztül jutott el Bangkokba, majd november végén egy határellenőrzésen bukott le.

A férfi vasárnap kora délután érkezett meg Miskolcra. A nyomozók hétfő reggel kezdik kihallgatni.

„Azt megbeszéltük, hogy vallomást egyelőre nem fog tenni és valószínűleg a nyomozás során végig ehhez fogja tartani magát. Ebből pedig az következik, hogy semmilyen kérdésre nem fog válaszolni, csak az elsőfokú bírósági tárgyaláson” – mondta Lichy József ügyvéd.

Thaifölddel egyébként nincs kiadatási egyezménye Magyarországnak. A helyi rendőrök azonban most kivételt tettek, és kiadták Magyarországnak a gyanúsítottat.

„Nekik joguk van arra, hogy így tegyenek és arra is, hogy nem. Mi bízunk abban, hogy egy jó együttműködés keretében a jövőben is ki fogják adni a magyar rendőrség számára azokat a személyeket, akik ellen nemzetközi elfogatóparancsot bocsát ki a bíróság” – mondta Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 38 éves pénzszállítót különösen nagy értékre elkövetett lopással gyanúsítják.

Legnézettebb videók