Műsorújság
RTL Most

Elfogták a pénzszállítót kifosztó sofőrt

Hazahozták Magyarországra azt a sofőrt, aki a gyanú szerint decemberben kifosztott egy páncélautót Budapesten.
Civil ruhás nyomozók kísérték le a repülőről a lopással gyanúsított férfit. Még a kifutópályán autóba ültették és a repülőtér egyik épületébe szállították.

A lopott pénzt papírszatyorba csomagolta, ezt is megtalálták a svájci rendőrök. Ferihegyen átadták magyar kollégáiknak, akik még a reptéren felbontották a csomagot, amiben összesen 49 millió forint és valuta is volt. A férfi viszont összesen 123 milliót zsákmányolt.

„Az elfogás során megtalálták nála az ellopott valutát, illetve több mint kilenc millió forintot, és lefoglalták tőle azt a gépkocsit, amit a bűncselekményből származó pénzből vett Németországban. Jelenleg még 80 millió forint hiányzik az eltulajdonított összegből, ezt még keressük” – mondta Varga Attila, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi osztályvezetője.

A gyanúsított még decemberben fosztotta ki a páncélautót. Miközben két társa bement egy patikába, hogy elhozzák a napi bevételt, ő egyszerűen elhajtott a kocsival. Az autót néhány utcával odébb találták meg - üresen. A férfit nemrég a német-svájci határon fogták el.

A nyomozók keresik a tolvaj testvérét is. Ő ugyanis egy másik ügy miatt házi őrizetben volt, de a rendőrök már a lopás éjszakáján sem találták otthon. Azt próbálják kideríteni, hogy neki, vagy másnak van-e köze a pénzszállító kifosztásához. A páncélautó rakterét ugyanis csak két ember tudja kinyitni, így elképzelhető, hogy valaki segédkezett a lopásban.

Legnézettebb videók