Műsorújság
RTL Most

Pszichológus segít a mészárlás szemtanúinak

Akik látták a „macsétás” gyilkosságot, olyan traumát éltek át, amelyet egyedül nagyon nehéz feldolgozni.
Akik látták a „macsétás” gyilkosságot, olyan traumát éltek át, amelyet egyedül nagyon nehéz feldolgozni. A szemtanúk kedden a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében csoportos foglalkozás keretében, egy vezetett beszélgetés során fogalmazták meg érzelmeiket, félelmeiket - mondta el a Független Hírügynökségnek Dankóné Nagy Éva, a rendőr-főkapitányság sajtófőnöke. Az érintetteket Petkó Györgyi, a rendőrség pszichológusa segíti. A résztvevők elmondása alapján a szakemberrel történt beszélgetés elindította őket a tragédia feldolgozásának útján - tette hozzá a szóvivő.

December 14-én este Salgótarján belvárosában egy 27 éves férfi egy 49 centiméteres bozótvágó késsel meggyilkolta 25 éves volt barátnőjét, aki elhagyta őt, majd végzett annak 34 éves társával is. A tettes macsetájával előbb a nőt vagdalta össze, majd a nő barátját. Az áldozat bemenekült egy élelmiszerboltba, de támadója követte, és az üzletben is folytatta a mészárlást: a védekező ember egyik kezén levágta az ujjakat, majd másik karjába is belevágott, levágta csuklóban a kezét.

Az egyik áldozatot sem tudták megmenteni, mindketten belehaltak sérüléseibe. Egyiküket hétfőn, másikukat kedden temették el.

A tettes elmenekült, de két órán belül elfogták. Jelenleg előzetes letartóztatásban van, az igazságügyi elmegyógyintézetben őrzik.

Legnézettebb videók