Műsorújság
RTL Most

Gyerekeket kényszerítettek koldulásra

A gyerekeknek minden nap legalább 4 ezer forintot kellett összegyűjteniük az utcán.
Az egyik gyermekotthonos fiú rendszeresen kiküldi társait koldulni. 13-14 éves fiúkat kényszerít arra, hogy pénzt gyűjtsenek neki.

„Ha pénzhiány van, akkor legyen valami pénz, hogy meg tudjon az ember élni, mert hát egy hónapra kap az ember 5 ezer forintot, az nem elég. És azért ki szoktuk küldeni a kisebbet, a gyengébbet, ha nem jön vissza, amennyi kell, akkor erőszakkal kiküldi még egyszer az ember.”

A fiatalok egy kaposvári gyermekotthonban laknak. Azt mesélik, volt olyan hónap, amikor minden nap kiküldték koldulni társaikat. Ha a kisebbek nem akartak kimenni, akkor megpofozták őket, vagy kicsavarták a kezüket.

„Hát, akkor erőszakkal, azért is kimész. Meg volt olyan, hogy nem tudott kimenni, be volt zárva, akkor segítettünk neki megszökni.”

Emiatt emelt vádat az ügyészség egy másik, szintén az otthonban lakó fiatal ellen. Az RTL Híradó úgy tudja, ő úgy bukott le, hogy az egyik általa kiküldött fiú egy civil rendőrtől kunyerált pénzt.

Az intézményben senki nem akart nyilatkozni a történtekről. A zsarolással vádolt fiú még mindig a gyermekotthonban él. Szabadlábon védekezhet.

Legnézettebb videók