Műsorújság
RTL Most

11 évet kapott a részeg késelő

A férfi egy kocsmai szóváltás után egy kamasz fiút halálra szurkált.
Egy rekesz sörért tért be tavaly nyáron egy presszóba két kamasz. Bent egy részeg férfi beléjük kötött, mert hátat fordítottak neki. A fiúk vesztükre visszaszóltak neki, ezért kést rántott, egyiküket halálra szúrta, másikukat életveszélyesen megsebesítette.

„Lényegében alkoholfüggőség betegségben szenved, aminek következményeként egyénisége, szellemi szintje az átlagos szint alatt húzódik” – mondta a férfi ügyvédje.

A többi között ezzel védekeztek a férfi ügyvédei az ítélethirdetés előtt. A vádlott, aki megtiltotta, hogy felvétel készüljön róla, végig azt állította, hogy nem emlékszik semmire és beteg. Az elmeorvosi vizsgálat szerint azonban beszámítható állapotban volt a gyilkosság idején.

„Őt a bíróság 11 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítéli és elrendeli a kényszergyógykezelését” – mondta Toma Attila bíró.

A vádlott az utolsó szó jogán azt mondta sejtette, hogy az italozásának rossz vége lesz egyszer, és bocsánatot kért a megszurkált fiúk családtagjaitól.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője viszont enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Legnézettebb videók