Műsorújság
RTL Most

Újabb 700 lőszer került elő a 15 ezerből

Újabb 700 darab lőszer került elő abból a 15 ezer darabból, melyet még május 7-én loptak el.
Előkerült egy nagyobb mennyiség az ellopott lőszerekből még múlt hét pénteken – tudta meg a Független Hírügynökség a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivőjétől. Így már csak 2 ezer darab hiányzik.

Úgy tudni, hogy a BRFK Vízirendészetének egyik munkatársa találta meg a csomagot a Ferencvárosi kikötőnél működő rendőrségi állomás kapujában.

Tóth Gábor, a BRFK főkapitánya korábban azt mondta, hogy a kiterjedt rendőrségi nyomozásnak is köszönhető, hogy a tolvajok visszavitték már a ferencvárosi pályaudvarról ellopott lőszerek nagy részét, a rendőrség ugyanis nyomozás közben sok embert "szólított meg" és közülük feltehető, hogy néhányan valamilyen formában ismerhették a tolvajokat.

A Magyarországon gyártott lövedékek talpán egyébként egyedi azonosító jel van, a hozzáférést már engedélyezte a gyártó és a vevő amerikai cég is. Minden egyes lőszer beazonosítható a sorozatból. A rendőrség pedig azok ellen is eljárást indít, akik csak 1-2 darabot vittek el belőle, de fő cél a tolvajok elfogása - mondta a főkapitány.

A Szervezett Bűnözés Elleni Osztály a lopás kapcsán több embert hallgatott meg és feltérképezett egy bűnözői csoportot, melynek tagjai korábban többször is lophattak a pályaudvarról. A Ferencvárosi pályaudvaron évi több száz lopás történik. Gyakran már korábban, út közben lopnak a szállítmányokból, de azt csak a pályaudvaron fedezik fel. A mostani tolvajlás is olyan lehetett, mint a korábbiak: feltörtek egy vagont és mindegy, hogy mi volt benne, elvitték.

Legnézettebb videók