Műsorújság
RTL Most

Újabb 700 lőszer került elő a 15 ezerből

Újabb 700 darab lőszer került elő abból a 15 ezer darabból, melyet még május 7-én loptak el.
Előkerült egy nagyobb mennyiség az ellopott lőszerekből még múlt hét pénteken – tudta meg a Független Hírügynökség a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivőjétől. Így már csak 2 ezer darab hiányzik.

Úgy tudni, hogy a BRFK Vízirendészetének egyik munkatársa találta meg a csomagot a Ferencvárosi kikötőnél működő rendőrségi állomás kapujában.

Tóth Gábor, a BRFK főkapitánya korábban azt mondta, hogy a kiterjedt rendőrségi nyomozásnak is köszönhető, hogy a tolvajok visszavitték már a ferencvárosi pályaudvarról ellopott lőszerek nagy részét, a rendőrség ugyanis nyomozás közben sok embert "szólított meg" és közülük feltehető, hogy néhányan valamilyen formában ismerhették a tolvajokat.

A Magyarországon gyártott lövedékek talpán egyébként egyedi azonosító jel van, a hozzáférést már engedélyezte a gyártó és a vevő amerikai cég is. Minden egyes lőszer beazonosítható a sorozatból. A rendőrség pedig azok ellen is eljárást indít, akik csak 1-2 darabot vittek el belőle, de fő cél a tolvajok elfogása - mondta a főkapitány.

A Szervezett Bűnözés Elleni Osztály a lopás kapcsán több embert hallgatott meg és feltérképezett egy bűnözői csoportot, melynek tagjai korábban többször is lophattak a pályaudvarról. A Ferencvárosi pályaudvaron évi több száz lopás történik. Gyakran már korábban, út közben lopnak a szállítmányokból, de azt csak a pályaudvaron fedezik fel. A mostani tolvajlás is olyan lehetett, mint a korábbiak: feltörtek egy vagont és mindegy, hogy mi volt benne, elvitték.

Hasonló videók

  • Te tudod hogy készül a békacomb? Máté Bence Túlélési  ösztön című  díjnyertes képe tavaly áprilisban készült az erdélyi Kovászna megyében: a fotós azt a jelentet kapta lencsevégre, amikor a békák lábát levágják párzás közben étkezés céljából úgy, hogy még az állat él. A WPS díjnyertes fotósát a kiállítás megnyitóján kérdeztük arról, hogy készült a kép!

  • Állatkínzás miatt egy év két hónap felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt az 57 éves barcsi nőt, aki a dél-somogyi kisváros külterületén több mint 100 tacskót tartott szállítódobozokban és kisméretű ketrecekben. Az állatok olyan kis helyen szorultak össze, hogy saját vizeletük és székletük szennyezte őket, emiatt többüknél szem-, illetve fülgyulladás alakult ki. A bíróság a vádlottat összesen csaknem 27 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte, az eljárás ideje alatt a kutyák tárolását, etetését és gyógyítását is neki kell kifizetnie. A nő enyhítésért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.

  • Újabb, immár a második kiállítás nyílt Maurer Dóra munkáiból a brit fővárosban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, nyár óta a világ egyik legnagyobb kortárs múzeumában, a Tate Modernben láthatók a magyar művésznő munkái – pár napja pedig egy dél-londoni magángalériában is kiállítása nyílt.

  • Egy szélsőjobboldali félkatonai szervezet járőrözik Szlovéniában a horvát határon, menekültekre vadászva. Bár a csoport vezetőjét a szlovén bíróság tavaly több hónapos börtönbüntetésre ítélte, ahogy kiszabadult, újraindította a milíciát. A korábban gyilkossági kísérletért is elítélt egykori futballhuligán szerint a szlovénoknak fel kell készülniük egy fegyveres konfliktus lehetőségére.

  • Állami milliárdokból épült, a tandíj évente csaknem három millió forint, és a város első embere is beíratta a gyerekét. A Népszava írta meg először a debreceni polgármesterről, hogy a nemrég átadott Nemzetközi Iskolába jár a gyermeke. A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz szétverte a közoktatást, ahonnan elit iskolákba menekül. Debrecen polgármestere azt közölte: ösztöndíjrendszert vezetnek be, hogy a tehetséges gyerekek számára ne legyen akadály a tandíj.

  • Halottak aláírása is szerepel a Munkáspárt és a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeinek ajánlóívén Zuglóban. A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula Híradónknak azt mondta, szerinte provokáció történt. A Mi Hazánk Mozgalom szerint ha a vádak igazak, az súlyos etikai vétség, ami kizárással jár. A helyi választási iroda hat eset miatt tett feljelentést.

  • Jövőre is sereghajtó lesz a magyar minimálbér a visegrádi országok rangsorában. A lengyel ugyanis átszámítva várhatóan bruttó 200 ezer forintra, a szlovák 190 ezerre, a cseh pedig 180 ezerre emelkedik január elsejétől. Magyarországon havi 161 ezer forint lesz a legkisebb kötelező fizetés - ezer forinttal több, mint Romániában. A legnagyobb szakszervezeti tömörülés a jövő évi bérmegállapodás újra tárgyalását kezdeményezi a kormánynál.

  • Tarlós István belső vizsgálatot indít, az ellenzék a fővárosi közbeszerzési bizottsággal vizsgálná ki újra a budapesti patkányirtásra vonatkozó korábbi pályázatot. Mindezt azután, hogy a bíróság hétfőn hatályon kívül helyezte a Közbeszerzési Döntőbizottság korábbi határozatát, miszerint elutasították a pályázaton vesztes, a patkányirtást előtte 47 évig végző cég fellebbezését.

Legnézettebb videók