Műsorújság
RTL Most

Megvan az ellopott lőszerek egy része

Az ellopott szállítmányra a IX. kerület Soroksári úti részén bukkantak rá.
A 15 ezres szállítmány nagy részét szombat reggel találták meg a rendőrök Budapest IX. kerületének Soroksári úti részén. A rendőrök egy elég nagy területet kutattak át, végül nem messze a ráckevei HÉV végállomásától, egy lápos, mocsaras területen bukkantak rá az eltűnt lőszerekre. Bencze József elmondta: az ügy kapcsán több embert elszámoltattak. A reggeli adatok szerint összesen 11.500 lőszer került meg. A rendőrök nagy erőkkel keresik a szállítmány még hiányzó részét.

Mint ismert, a 45-ös kaliberű lőszereket egy tehervagon egyik konténeréből lopták ki, miután feltörték azt. A rendőrségre csütörtök hajnalban érkezett a bejelentés, és mint kiderült, 15 ezer darab lőszernek veszett nyoma. Az ügyben lopás és lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés miatt indult eljárást ismeretlen tettes ellen. A lőszereket - amelyek egyébként Amerikában a legelterjedtebbek - Magyarországon nem használják, így a tolvaj nem vette volna hasznukat.

A MÁV Cagro csütörtöki tájékoztatása szerint a lőszerszállítmányok fegyveres őrzéséről a fuvaroztatónak kell gondoskodnia. Az őrzés kapcsán közleményükben azt írták, hogy "munkavállalói a szabályozásnak megfelelően elvégezték a fuvartovábbításhoz szükséges vasút-technológiai és ellenőrzési feladatokat. Rendkívüli eseményt nem tapasztaltak". Hogy voltak-e fegyveres őrök a szállítmány mellett, és ha igen, hogy tűnhetett el a lőszer, nem derül ki.

Az RTL Híradója úgy tudja, hogy a lőszereket a siroki lőszergyárban készítették és az Amerikai Egyesült Államokba szállították volna.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók