Műsorújság
RTL Most

Rettegnek a csaló jósnő átkától

Milliókat csalt ki hiszékeny emberektől egy román jósnő Magyarországon.
Még magyarul se tud az állítólagos jósnő. A mindössze 18 éves Malvina a fehér mágia nagyasszonyaként hirdette magát több újságban is. A hozzá forduló emberekkel elhitette, hogy meg tudja szüntetni a családjukon lévő rontást és átkot.

Vudu-babát, kártyát, gyertyákat és gyógyfüveket használt, hogy hitelesebbé tegye az átverést. Több százezer forintot kért a babonás emberektől. Volt azonban, akitől arany és ezüst ékszereket is kicsalt. De olyan is előfordult, hogy azt mondta: meg kell ismételni a mágiát, persze újabb százezrekért. Az egyik leghiszékenyebb család egymilliós bankhitelt vett fel, hogy fizetni tudjon Malvinának. A rendőrök szerint az áljósnő jóval több embert csapott be, mint amiről tudnak, de sokan nem jelentkeztek, mert még mindig félnek.

„Ez mindegyik családnál elmondható, hogy a mai napig félnek attól, hogy azért mert ők bejöttek és bejelentést tettek. Ennek még valamilyen rossz következménye lesz rájuk vagy a családjukra nézve” – mondta Czagányi Zsuzsanna, a Győri Rendőrkapitányság főnyomozója.

Malvina hazaköltözött Romániába és egyelőre szabadlábon védekezhet. A jósnő üzletszerűen elkövetett csalás miatt akár 5 év börtönt is kaphat.

Legnézettebb videók