Műsorújság
RTL Most

A ZP lassan „elillan”, a Rio még nem

Nem kezdte el a bontást a Rio szórakozóhely Budapesten a Petőfi híd lábánál. Pedig az Újbudai Önkormányzat hétfő estig adott erre haladékot.
Az értékeket elvitték a Rio szórakozóhelyről. Nincsenek se hangfalak, se lámpák, se italhűtők. Az építmények azonban a helyükön állnak, a Petőfi híd budai oldalán. A nagyobb pálmafákat fóliába csomagolták, mintha csak a telet várnák.

Az újbudai önkormányzat főkénet a zaj miatt, szeptember 22-én döntötte el véglegesen, hogy be kell zárnia.

Kerestük a Rio szórakozóhelyet, hogy miért nem kezdték el még bontani az építményeket, de vasárnap a nyilvános telefonjukon senki sem volt elérhető. Pedig a bontási határidő hétfőn jár le.

A Petőfi híd másik oldalán, a Zöld Pardonnál már majdnem mindennel végeztek.

„Nem túl felemelő ezt csinálni, de a nagy traumán túl vagyunk. Rendszereztük a 13 év alatt felgyűlt dolgainkat. Itt pedig szeretnénk magunk mögött hagyni egy szép parkot, fákat fogunk ültetni” – mondta Kővári Zsuzsanna, a Zöld Pardon tulajdonosa.

Szerdán még zenészekkel és rajongókkal kertészkednek. Úgy tudjuk, csütörtökön adják vissza hivatalosan a területet. Az Újbudai Önkormányzatnál azt mondták, az ünnepek után felszólítják a Riót, hogy kezdje el bontani az épületeket. Ha nem teszik, akkor a közterület felügyelők büntetést fognak kiszabni.

Legnézettebb videók