Műsorújság
RTL Most

Segített az RTL Klub Híradója!

Dorina koponyájából már több daganatot is kioperáltak. A gyereknek steril szobára volt szüksége.
A 13 éves lánynak saját szobája van, de ott is maszkban kell ülnie. Több daganatot operáltak már ki koponyájából. Keddi Híradónkban mutattuk be a családot. Akkor mesélt az édesanya a nehézségeikről. A kezelés miatt legyengült Dorina szervezete, emiatt steril szobában kéne laknia, hogy ne kapjon fertőzést.

„Lehet látni, a falakon is, hogy egyéb helyeken meg van ütve-kopva. És itt már nagyon penészes az egész, ami egyáltalán egy ilyen beteg kislánynak nem az egészségéhez való” – mondta akkor Gerencsér Zoltánné, az édesanya.

A Daganatos Gyermekekért Alapítvány keddi Híradónkból értesült Gerencsérék gondjáról.

„Dorinának a steril szoba kialakítását teljes mértékben finanszírozzuk. Felvettük a kapcsolatot a családdal, és a család összeírja, hogy mire van szükségük a steril szobához. Amint megkapjuk a listát, elkezdjük beszerezni a kellékeket” – mondta Lakatos Balázs, a Daganatos Gyerekekért Alapítvány szóvivője.

A család nagyon megörült hírnek, nagy kő esett le a szívükről.

„Rettentően örültem neki. Nekem ez volt a legeslegfontosabb, hogy itthon is biztonságban legyen a kislányom. Most egy fényképes e-mailt kell küldenem a Dorcsi szobájáról és leírni, hogy mire van még szükségünk” – mondta Gerencsér Zoltánné.

A faluban közben többen is jelentkeztek: segíteni szeretnének a családnak. Szombaton még segélykoncertet is tartanak Dorina javára.

Legnézettebb videók