Műsorújság
RTL Most

Határőrök segítették a csempészeket

Határrendészeket vett őrizetbe kedden a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség.
A kedden őrizetbe vett rendőröket azzal gyanúsítja az ügyészség, hogy cigarettacsempészeknek segítettek. A banda még 2009-ben bukott le. A határrendészek csak most. Közülük hatan még kedden is dolgoztak, egyik társuk időközben már nyugdíjba ment. A rendőröket azzal gyanúsítják, hogy - pénzért cserébe - szemet hunytak a cigarettacsempészés fölött.

„Ez a bűnszervezet a magyar-ukrán határ közelében tevékenykedett cigarettával, jövedéki termékkel kereskedtek. Áthozták Ukrajnából, tartották, rejtegették aztán tovább szállították az ország belseje felé” – mondta Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője.

Ebben az ügyben idén májusban emelt vádat az ügyészség. A csempészbanda több mint 20 tagját bűnszervezetben elkövetett jövedéki orgazdasággal vádolják. Az RTL Híradója úgy tudja, hogy a most őrizetbe vett rendőröket titkosszolgálati eszközök segítségével buktatták le.

„Ez a bűnszervezet – a jelenlegi adatok szerint – nem működhetett volna sikeresen, hogyha rendőrök nem nyújtanak ehhez segítséget” – tette hozzá Szilágyi László.

További részleteket a főügyészség egyelőre nem árult el. A megyei rendőr-főkapitány kezdeményezte valamennyi érintett határrendész szolgálati jogviszonyának megszüntetését.

„A rendőrség együttműködik, segíti az ügyben eljáró hatóság munkáját, hiszen a rendőrségnek érdeke az, hogy a testület tagjai közül kikerüljenek azok a rendőrök, akik jogsértő cselekményeket követnek el” – mondta el Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőröket őrizetbe vették, előzetes letartóztatásukról a napokban dönt a bíróság.

Legnézettebb videók