Műsorújság
RTL Most

Nem kell tovább dideregnie a diákoknak

Már mind a tizennyolc, korábban fűtetlen Pest megyei oktatási intézményben melegek a radiátorok.
Az érintett iskolákban a megyei önkormányzat tetemes tartozása miatt zárta el a gázcsapokat még tavasszal a Tigáz és a Főgáz, s mivel az adósságot forráshiány miatt a fűtési idény kezdetéig sem sikerült rendezni, napokon át fagyoskodtak a diákok. Három középiskolában rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el, a többi helyen általában rövidített órákkal, a diákok átmozgatásával, meleg takarókkal és forró teával igyekeztek enyhíteni a gondon.

A Belügyminisztérium, a szolgáltató és a megyei önkormányzat múlt csütörtöki megegyezését követően a Tigáz azonnal megkezdte az intézmények fűtési rendszerének „élesítését”, hétfőre szinte mindenütt felmelegedtek a radiátorok – mondta korábban Ambrus András. Hozzátette: mivel a péceli Fáy András Mezőgazdasági, Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium fűtéséről a Főgáz gondoskodik, a hosszabb „technikai átfutási idő” miatt ebben az intézményben a leghamarabb keddre állhat helyre a szolgáltatás.

A sajtófőnök keddi közlése szerint a kollégiumban már van fűtés, az iskola épületében pedig most fűti fel a rendszert a Főgáz. Ez azt jelenti, hogy mind a 18 érintett iskolában megindult a fűtés – hangsúlyozta Ambrus András.

Forrás: MTI
A kép illusztráció!

Legnézettebb videók