Műsorújság
RTL Most

Pedofilokra utaznak a hackerek

Az Anonymus csoport több mint 1500 ember adatait hozta nyilvánosságra a napokban, akik szerintük pedofil tartalmakat néztek, adtak-vettek.
Bilincsben, láncra verve kísérték tavaly novemberben Ferihegyre a magyar rendőrök az amerikai pedofilt. A férfi egy budai iskolában tanított angolt. Diákjai fedezték fel, hogy rajta van az FBI körözési listáján. Több ezer pedofil kép birtoklásával vádolják az amerikaiak. A magyar rendőrség nem tud arról, hogy idehaza is elkövetett volna hasonló bűncselekményt.

Az Anonymus hackerekcsoport internetes videóüzenetet készített. A szervezet korábban bankok, hivatalok oldalaira tört be. Most azonban pedofilokat lepleztek le. A napokban több mint 1500 felhasználó adatait tették közé, akik szerintük gyermekpornót néztek, vagy ilyen képekkel, felvételekkel kereskedtek. A hackerek további akciókat ígértek.

Budapesten a Puskás Tivadar közalapítványnál lehet bejelentést tenni, ha valaki gyermekpornót talál a neten. Van, hogy tehetetlenek.

„Szexi fiatal modellek címszó alatt fiatal kislányokat lenge öltözetbe öltöztettek fel, láthatóan nemi vágy felkeltésére irányul. De a jogszabály alapján nem minősül pedofilnak, mert ruha van a sértett személyen” – mondta Romhány Gergely, jogi referens.

A közalapítványnál is ismerik az Anonymus munkáját. A céljaikkal egyet is értenek, de a módszerükkel nem.

„Ha mi ilyet tennénk, akkor egy időben követnénk el rágalmazást, adatokkal való visszaélést, jóhírnév rontást és még rengeteg tényállást valósítanánk meg, amit jogilag nem tehetünk meg, nem állíthatunk, amíg nincs jogerős bírósági ítélet.” - mondta Romhány Gergely, jogi referens.

Nem csoda, hogy a nemzetközi hackercsapat éppen Anonymusként, azaz névtelenül vette fel a harcot ellenük. A magyar alapítványhoz egyébként havonta 60-100 bejelentés érkezik. Ezek több mint fele valóban gyermekpornó. Az így megtalált linkeket a rendőrségnek adják át.

Legnézettebb videók