Műsorújság
RTL Most

Mégis zakatolhatnak a veterán metrók?

Nem kizárt, hogy újra forgalomba kerülhetnek azok a metrókocsik, amelyeket korukra hivatkozva állítottak le.
Oltani nem kellett, de a tűzoltóknak így is volt dolguk a metróban. A Népliget megállónál hirtelen füstölni kezdett az egyik kocsi. A szerelvényt és az állomást is azonnal kiürítették. A forgalom megállt. Műszaki hiba. A BKV tájékoztatása szerint ez okozot csaknem egy órás fennakadást.

„Az egyik kocsi délelőtt ment, csúcsidő közötti időszakra félreállt, ha valamelyik lerobbanna, akkor ő be tudna állni a helyére.”

Ezt nagyjából félórával a meghibásodás előtt mondta a metrós szakszervezet vezetője, amikor éppen a kocsik állapotáról kérdeztük. Egyáltalán nem véletlen az egybeesés, azt mondta: naponta vannak műszaki hibák. A lerobbant kocsikat pedig már nincs miből pótolni, mióta a túl sok hiba miatt kivontak 43 kocsit, amelyek már betöltötték a negyvenedik évüket.

„Ezeknek a szavatossága egyszerűen lejárt” – nyilatkozta Tarlós István főpolgármester.

Egy éven belül további 37 kocsi tölti be a negyvenet.

„Ha idén meghozták azt a döntést, hogy a 40 évnél idősebb kocsikat kivonták a forgalomból, akkor jövőre is ki kell vonni, vagy egy felújítást kell elvégezni, mert valamit tenni kell ezekkel” – mondta Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedés Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.

Ahogy a már forgalomból kivont kocsikkal is. Ugyanis a vadonatúj Alstom szerelvények legkorábban egy év múlva érkezhetnek meg. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint felülvizsgálják a leselejtezett járművek műszaki állapotát. Ezt követően dönthetnek arról, hogy visszaállítják-e ezeket a forgalomba.

Hasonló videók

  • Ételmérgezést kapott a miskolci jégkorongcsapat több tagja egy szlovákiai tornán, Poprádon. Este döntőt játszottak volna az évtizedes hagyományokkal rendelkező tornán, a Tátra kupán. A mérkőzést azonban le kellett mondani, mert a csapat nagy része rosszul lett a szállodában elfogyasztott vacsora után. Sőt többen rövid időre kórházba kerültek.

  • 100 éves lett az amerikai kosárlabda-sport egyik legnagyobb sztárja. Nem egy volt játékosról van szó, hanem egy apácáról, aki a mai napig fontos szerepet tölt be a chicagói Loyola Ignác, katolikus magánegyetem csapatának életében. Jean, vagyis Janka nővér annyira népszerű, hogy más csapatok is próbálták már magukhoz csábítani.

  • Nem tetszett a színdarab a fideszes polgármesternek, elmaradt a bemutató a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevál nyitóünnepségén – erről az ugytudjuk.hu írt először. A helyi hírportál szerint Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója ajándéknak szánta az előadást a karnevál közönségének, amit végül a zárónapon és a tervezettől eltérő helyszínen mutattak be. A polgármester elismerte az RTL Híradónak, hogy nem nyerte el a tetszését a darab. A szombathelyi ellenzék szerint a városvezetés évek óta próbálja ellehetetleníteni a színházalapító Jordán Tamást.

  • A főpolgármester-jelöltek többsége kihirdette programját. Karácsony Gergely élő, élhető és zöld várost ígért a budapestieknek, a 23 ellenzéki kerületi polgármesterjelölttel együtt facsemetéket vitt a Deák térre, ezeket a választás után a városháza parkolójában akarják elültetni. Tarlós István főpolgármester közben az állami rádiónak nyilatkozott és alkalmatlannak nevezte az ellenzéki jelölteket. A főpolgármesteri posztért összesen nyolcan indulnak, többen közülük a közéletben eddig ismeretlen emberek.

  • Újra Budapestre jön a török elnök - erről a kormánypárti Magyar Nemzeti írt először. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kérdésünkre azt közölte: Recep Tayyp Erdogan novemberben részt vesz a Magyar-Török Együttműködési Tanács ülésén, és tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel. Legutóbb tavaly járt Budapesten, akkor katonai együttműködési megállapodást írtak alá, ennek részleteiről a DK szerint azóta sem tudni semmit.

  • Meghalt az Egyesült Államokban egy férfi, aki elektromos cigarettától lett beteg, és került kórházba. A hatóságok közlése szerint a tragédia pár hete történt, és a vizsgálatok még tartanak. Egyelőre annyit tudni, hogy csaknem 200-an lettek betegek az elektromos cigarettától. Többségük elismerte, hogy THC tartalmú anyag gőzét szívták be. A THC a marihuána fő hatóanyaga.

  • Több órás várakozás a határokon! A hazatérő nyaralók és a Nyugat-Európa felé tartó vendégmunkások miatt néhol kilométeres kocsisorok alakultak ki. A röszkei kishatárnál például reggel óta mindkét sávot csak belépésre használják. A rendőrség azt tanácsolja, indulás előtt érdemes a várakozási idővel is számolni.

  • Egymást érik a bejelentések a parlagfüves területekről. A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület már több mint 500 olyan területről kapott jelzést, ahol nem kaszálták le az allergén növényt. A Népegészségügyi Központ adatai szerint már most is nagyon magas a parlagfű pollenkoncentrációja, de a következő időszakban tovább romolhat a helyzet.    

  • Országszerte 26 helyen, 170 állatvédő szervezet és civilek tüntettek az állatkínzás ellen. Egyértelműbb és szigorúbb szabályozást, valamint súlyosabb büntetés kiszabását követelték azokra, akik bántják állataikat. A Noé Állatotthon vezetője szerint eddig többnyire felfüggesztett börtönt kaptak az állatkínzók, aminek nincs visszatartó ereje. Az Igazságügyi Minisztérium azt írta, nyitottak a civilek javaslataira.

Legnézettebb videók