Műsorújság
RTL Most

Lába kelt Stadler hírhedt olajfestményének

Stadler József nincs elkeseredve: egy hónapja az új tulajdonos felkérte, hozza rendbe a stadiont.
Stadler József 1999-ben még saját csapatát, a Stadler FC-t igazgatta. Azóta már megjárta a börtönt, hiszen jogosulatlanul igényelt vissza a papíron 820 millió forintért vásárolt olajfestmények után összesen 205 millió forintnyi áfát az adóhivataltól. Stadler József ma már újra a stadionban van. Az utolsó vacsora című kép azonban hiányzik. Ellopták.

A Leonardo nevű ukrán festőtől vásárolt „Utolsó táncmulatság” c. festmény az adásvételi szerződésen egy fordítási hiba miatt Az utolsó vacsora címmel szerepelt. A hatóságoknak pedig rögtön szemet szúrt, hogy az Utolsó vacsora egy freskó, amit Leonardo da Vinci festett és egy milánói kolostorban látható. Az Utolsó táncmulatság azonban - már ha tényleg ez a címe - igencsak a szívéhez nőtt Stadler Józsefnek.

Nem csak a kép hiányzik, a stadion reflektoraiból kilopták az égőket, az állványokból pedig a vezetékeket - a kár Stadler József szerint körülbelül harmincmillió forint. Az üzletember azonban nincs elkeseredve, egy hónapja megint ő felügyeli a stadiont.

„A hó befúj, innen ki voltam én zárva. Kilenc évig nem jöhettem be” – mondta a vállalkozó.

Egy külföldi cég vette meg a vagyonkezelőtől a Stadiont és a tulajdonosok kérték fel Stadlert arra, hogy mindent hozzon rendbe, hogy és a hely újra a régi pompájában ragyogjon.

Szálloda, étterem, konferenciaterem és természetesen a focipálya - Stadler Józsefnek nagy tervei vannak. Azt ígéri, hamarosan Budapestről jönnek le a tömegek, hogy a stadion üzleteiben vásároljanak és focimeccset nézzenek - igaz, saját csapatot már nem akar fenntartani. A megnyitóra mindenkit ingyen pörkölttel vár majd.

A kép illusztráció!

Hasonló videók

  • Dróntámadás ért több szaúdi olajterminált. Emiatt felére csökkent az ország olajkitermelése, így 5 százalékkal visszaesett a világ olajkitermelése is. A szaúdi kormánnyal harcban álló jemeni lázadók vállalták a felelősséget a merényletért, az amerikai kormány szerint mégis Irán áll a támadás mögött.

  • Különös dolgok történnek a Leopárdföld nevű nemzeti parkban az orosz távol-keleten. Az erdőben elhelyezett egyik kamera felvételei szerint az ott élő állatok rendkívüli érdeklődést mutatnak egy GAZ- márkájú teherautó vezetőfülkéje iránt…

  • A magyar demokrácia és jogállamiság helyzetéről tárgyalnak hétfőn az uniós tagállamok külügyminiszterei. A témát az unió soros elnökségét betöltő Finnország vette napirendre, miután az Európai Parlament már egy éve elfogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amelyben a képviselők azt állapították meg, hogy Magyarországon veszélyben van a jogállamiság. A kormány szerint bevándorláspárti bosszúállók támadják az országot, az MSZP szerint a vitának semmi köze bevándorláshoz.

  • Több mint 16 ezer diplomata útlevelet adott ki az Orbán-kormány 2010 óta – tudta meg a Népszava a Külügyminisztériumtól. Jelenleg is több mint 7600 ilyen okmány van érvényben. A tárca azt közölte: csak indokolt esetben adnak ki diplomata útlevelet. Az LMP szigorítaná a szabályozást, a miniszter azonban nem.

  • Rendőrségi eljárás indult Budakeszin, miután az ellenzék egyik képviselőjelöltje saját költségére 3D-s zebrát festett az új iskolához. Közlekedésbiztonság veszélyeztetése miatt nyomoznak. A zebrát festő jelölt azt mondja, nem kampányolt, hanem aggódott a gyerekek biztonságáért, mert zebra nélkül veszélyes volt az átkelés. Két nappal később az önkormányzat is lépett, és hagyományos zebrát festettek a 3D-s helyére.

  • Földutat avatott a helyi fideszes országgyűlési képviselő Zala megyében. Vigh László polgármesterekkel és egy pappal együtt adott át egy mezőgazdasági utat Nagylengyelnél. A helyi polgármester szerint minden átadóra illik meghívni a térség országgyűlési képviselőjét. A DK szerint a fideszes politikusok a kampányban bármit átadnak és felavatnak.

  • Áron alul próbálják eladni a rezsiutalványt az interneten. Van, aki 5 ezerért, más 6500 forintért árulja. A kormányszóvivő korábban azt mondta, mivel nem névreszólóak a rezsiutalványok, ezért továbbadhatók. A Jobbik képviselője azt mondta: várható volt, hogy sokan pénzzé akarják majd tenni az utalványt, akár áron alul is, ezért szerintük egyszerűbb lett volna eleve pénzt utalni.

  • Egy új, uniós szabály miatt senki se léphet be a netbankjába plusz azonosító nélkül, amelyet többnyire SMS-ben küldenek el a pénzintézetek. És most már 5 ezer forint alatti kártyás fizetéseknél is kérhetik a PIN-kódot. A jegybank kizárólag az online vásárlások szigorítását halasztotta el az új uniós intézkedések közül

Legnézettebb videók