Műsorújság
RTL Most

Lába kelt Stadler hírhedt olajfestményének

Stadler József nincs elkeseredve: egy hónapja az új tulajdonos felkérte, hozza rendbe a stadiont.
Stadler József 1999-ben még saját csapatát, a Stadler FC-t igazgatta. Azóta már megjárta a börtönt, hiszen jogosulatlanul igényelt vissza a papíron 820 millió forintért vásárolt olajfestmények után összesen 205 millió forintnyi áfát az adóhivataltól. Stadler József ma már újra a stadionban van. Az utolsó vacsora című kép azonban hiányzik. Ellopták.

A Leonardo nevű ukrán festőtől vásárolt „Utolsó táncmulatság” c. festmény az adásvételi szerződésen egy fordítási hiba miatt Az utolsó vacsora címmel szerepelt. A hatóságoknak pedig rögtön szemet szúrt, hogy az Utolsó vacsora egy freskó, amit Leonardo da Vinci festett és egy milánói kolostorban látható. Az Utolsó táncmulatság azonban - már ha tényleg ez a címe - igencsak a szívéhez nőtt Stadler Józsefnek.

Nem csak a kép hiányzik, a stadion reflektoraiból kilopták az égőket, az állványokból pedig a vezetékeket - a kár Stadler József szerint körülbelül harmincmillió forint. Az üzletember azonban nincs elkeseredve, egy hónapja megint ő felügyeli a stadiont.

„A hó befúj, innen ki voltam én zárva. Kilenc évig nem jöhettem be” – mondta a vállalkozó.

Egy külföldi cég vette meg a vagyonkezelőtől a Stadiont és a tulajdonosok kérték fel Stadlert arra, hogy mindent hozzon rendbe, hogy és a hely újra a régi pompájában ragyogjon.

Szálloda, étterem, konferenciaterem és természetesen a focipálya - Stadler Józsefnek nagy tervei vannak. Azt ígéri, hamarosan Budapestről jönnek le a tömegek, hogy a stadion üzleteiben vásároljanak és focimeccset nézzenek - igaz, saját csapatot már nem akar fenntartani. A megnyitóra mindenkit ingyen pörkölttel vár majd.

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók