Műsorújság
RTL Most

Több tízmilliós értékű drogra bukkantak

1800 tő marihuánát foglaltak le a Pest megyei nyomozók egy törökbálinti raktárban.
Műtrágya a hordókban és üres ventilátor dobozok fogadták a nyomozókat a törökbálinti raktár mellett. A területet 2007 óta bérelte a társaság, és nagyon profi módon működtették.

Bent mindent elborított az amfetaminpor, tabletták hevertek az asztalon, a földön pedig kémcsövek és műtrágyás zacskók. A banda a biztonságra is ügyelt. A nyomozók 10 kamerát és több mozgásérzékelőt találtak az épületben.

A 230 négyzetméteres raktárban négy szobában alakították ki az indiai kender termesztéséhez használt asztalokat. 10 légkondicionáló biztosította a hőmérsékletet éjjel-nappal, és öntözőberendezés is üzemelt.

Összesen 1800 tő kenderre bukkantak, valamint fél kiló már leszüretelt marihuánára.

„Ez nagy mennyiségnek számít, egyébként a szakértő szerint itt egy új termesztési technológiát alakítottak ki, így üzemeltették ezt a kertészetet” – nyilatkozta Blitz Miklós, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője.

A tablettázógépet két hete találták meg a nyomozók. Azzal készítették az amfetamin tablettákat, a gyanú szerint eddig csaknem 60 ezer darabot. A gépet egyébként az interneten rendelték, és 800 dollárba, vagyis körülbelül 170 ezer forintba került.

A négyfős bandát néhány hete fogták el, miután több lakásban is házkutatást tartottak. Az albérletekben varázsgombát, amfetamint és vegyszereket találtak, a gyanúsítottak egy komplett labort üzemeltettek. Mind a négyen előzetes letartóztatásban vannak.

A nyomozók lefoglalták a tablettázógép alkatrészeit is, köztük 12 olyan nyomófejet is, amelyeken különböző minták voltak. Vélhetően ezekkel nyomták az amfetamin tablettákat. A lefoglalt kábítószer értéke csaknem 100 millió forint.

Hasonló videók

  • Film készült a világhírű operaénekes, Luciano Pavarotti életéről. A filmet az Oscar-díjas Ron Howard rendezte, és Magyarországon először a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be. A gálavetítés alkalmával Miskolcra jött a művész özvegye, aki a híradónak nemcsak arról beszélt, hogy tetszett-e neki a film, hanem arról is, milyen férj volt Pavarotti.

  • A Once/Egyszer egy ír utcazenész és egy cseh lány elsőre lehetetlennek tűnő szerelméről szól. A zenés darab alapjául szolgáló film 2008-ban megkapta a legjobb eredeti dalnak járó Oscar-díjat. A musicalt most a Madách Színház is bemutatja. A darab különlegessége, hogy a színpadon játszó színészek zenészek is egyben.

  • El kell árulnia az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hová költöztetné a fóti gyermekotthon lakóit a bíróság első fokú döntése szerint. A pert Szél Bernadett független képviselő indította, aki szerint az is kiderült a tárgyaláson, hogy a kormánynak semmilyen szakmai koncepciója nincs a költöztetéssel kapcsolatban. A minisztérium azt írta, jobb körülményeket szeretnének az otthon lakóinak. Arról, hogy kiadják-e az adatokat, vagy fellebbeznek, később döntenek.

  • Nem jutott be a helyi választási bizottság péntek esti ülésére egy győri szocialista képviselő. Juhász István azért fordult a testülethez, mert szerinte a fideszes polgármester és egy kormánypárti képviselő törvénytelenül kampányolt. A politikus szerint az aljegyző utasítására nem engedték be az ülésre, ahol távollétében mindkét beadványát elutasították. A győri aljegyző viszont azt mondja: ha őt hívta volna fel, akkor beengedték volna a szocialista képviselőt, az egyébként nyilvános ülésre.

  • Többedszer zavarták meg egymás kampányrendezvényeit ellenzéki és kormánypárti politikusok. Legutóbb a pénteken parkoló automatáknak öltözött aktivisták próbálták megzavarni Karácsony Gergely tájékoztatóját, de a rendészek nem engedték őket az esemény közelébe. Az RTL Híradónak nyilatkozó politológus szerint ez a fajta kampány elsősorban a Fidesznek érdeke, és egyre több hasonló eset várható.

  • Kifütyülték az egészségügyi államtitkárt az orvosok a Magyar Orvosi Kamara nagygyűlésén. Az elnök elmondása szerint tavasszal már megállapodtak a béremelésről, de a kormány - szerinte - nem tartotta be ígéretét. Így ezen a fórumon vártak választ a követeléseikre. Az orvosok piros és fehér lapot kaptak, hogy reagálhassanak, de nem érték be ennyivel. A Miniszterelnökség helyettes államtitkárának beszédét is többször félbeszakították.

  • Mindössze néhány tucatnyian lézengtek az 51-es körzetnél a nevadai sivatagban, ahol az UFO-hívők szerint földönkívülieket rejteget az amerikai hadsereg. Egy vicces, internetes felhívásban toboroztak tömegeket, hogy leleplezzék az állítólagos titkos katonai bázist. 2 milliónál többen jelezték, hogy mennek, de - mint kiderült - csak szórakoztak.

  • Teljes tűzoltófelszereléssel 22 emeletet azaz több mint 500 lépcsőfokot kellett megmászni a tűzoltók budapesti versenyén. Nemcsak az emeletek miatt nehéz a küzdelem, hanem azért is mert több mint 30 kilót kell cipelniük. A 2003-ban született rekordot azonban most sem sikerült megdönteni. A tűzoltókról még több felvételt nézhet: ITT!

Legnézettebb videók