Műsorújság
RTL Most

Ezer négyzetméteren égett az áruház

Az Erzsébet Áruház földszintje borult lángba, a kár becslések szerint legalább 100 millió forint.
ÉGŐ ÉLELMISZER: A láng martalékává vált a bolt

„Lépcsőházból 11 lakót lementettünk. Lakók elmondása szerint nincs fönn senki” – mondta egy tűzoltó.

Az Erzsébet Áruház földszintje éjfél körül gyulladt ki. Ezer négyzetméteren pusztítottak a lángok. Az épület egyik szárnyában, az emeleten lakások is vannak, onnan kellett menekíteni a lakókat.

Az áruház felső szintjei és a lépcsőház is megtelt füsttel, emiatt hat embert szállítottak kórházba a mentők, mindannyiukat füstmérgezés miatt.

Hétfő délelőtt betört üvegen keresztül be lehetett látni az üzletbe: polcokon minden kormos, ami nem égett el az is tönkrement.

„Jelenleg is tart a kárfelmérés, és a tűz keletkezési okának a feltárása, most úgy látjuk, úgy tippeljük, hogy nagyságrendileg olyan százmillió forint körül van a keletkezett kár értéke” – mondta Fodor Attila, a CBA szóvivője.

Az épületben több tucatnyi kisebb-nagyobb üzlet van. Bérlőknek és vásárlóknak délelőtt még fogalmuk sem volt, hogy pontosan mi történt odabent.

„Még nem tudjuk, nem voltunk fönn, reméljük a gépek megmaradtak, a tűzoltók nem locsolták le vízzel, akkor talán megúsztuk” – mondta Molnár Tibor tulajdonos.

„Jöttem volna vásárolni, de nincs semmi. Borzasztó! Igen, mert 88 éves létemre ide még el tudok jönni” – mondta egy idős asszony.

13 autóval 50 tűzoltó érkezett oltani a lángokat. Azt, hogy mitől gyulladt ki az épület még nem tudni.

„Minden bizonnyal a keddi nap a tűzvizsgálatra fog rámenni. Utána következhet az adatoknak az elemzése, ha kell külső szakértő bevonása és csak ezután tud mondani a tűzoltóság bármilyen eredményt” – mondta Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője.

Az RTL Híradó úgy tudja, délután a tűzoltók kutyákkal vizsgálták át az áruházat. A speciálisan képzett állatok megérzik ugyanis, ha valamilyen éghető anyagot locsoltak szét a földszinten.

Legnézettebb videók