Híradó

2011.10.15. 17:39 (szombat)

Négylábúak lepték el a Hősök terét

Négylábúak lepték el a Hősök terét

Labradorok és golden retrieverek a budapesti Hősök terén. Nem kutyatalálkozó volt, hanem a látássérültek napja alkalmából jöttek össze.

Óriási a sikerük volt a labradoroknak és golden retrievereknek. A gyerekek nem győzték simogatni a barátságos kutyákat a Hősök terén. A szimpátia pedig kölcsönös volt.

Bár úgy néznek ki, mint az átlagos hobbikutyák, ők bizony jóval többet tudnak. Eszmei értékük több millió forint, mert kevés van belőlük. Ők ugyanis vakvezető kutyák. A Fehér Bot Napján a képzés fontosságára hívták fel a figyelmet.

„Nyitottabb lettem az emberek felé mióta kutyám van. Bátrabban indulok el bárhová, és ami fontos: az emberek is nyitottabb lettek felém” – mondta Krekács Ervin.

Magyarországon alig több mint 100 vakvezető kutya van. Pedig 20 ezer látássérült ember él az országban.

A 101 kiskutya című rajzfilmre utalva 101 léggömböt engedtek fel a Hősök terén. Évente ugyanis legalább ennyi vakvezető kutya kiképzésére lenne szükség, hogy minden igénylőnek lehessen négylábú segítője.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való