Műsorújság
RTL Most

Jogtalanul törték rájuk az ajtót a rendőrök?

Per lett egy debreceni házkutatás vége. Az apa állítása szerint a rendőrök késő este, hivatalos házkutatási engedély nélkül rontottak rájuk.
A kerítés és a bezárt kapu fölött ugrottak be a rendőrök Geng István kertjébe. Ő éppen hazafelé tartott kocsival, felesége és a gyerekek pedig tévéztek. A rendőrök a családfőt keresték, majd arra kérték a feleséget, hogy nyissa ki a garázsajtót.

„Cigarettát mag az alkoholt keresték! Belevilágítottak a lámpával meg minden! Széjjelnéztek, nem találtak semmit!”

A férfi elmondása szerint a rendőrök benéztek a szekrényekbe, és még a gyerekek ágyneműtartójába is. Az apa szerint kisebbik gyereke azóta fél, ha rendőrt lát.

„Azt vettük észre, hogy fél, és azóta a nejemnek kell lefeküdni vele. Amikor elalszik, utána tudja csak otthagyni, úgyhogy a nagyobbik lányomat is megviselte” – mondta Geng István.

Amíg átkutatták a házat, a kocsijával hazafelé tartó családfőt rendőrök igazoltatták. Megszondáztatták és átvizsgálták a kocsiját, de abban sem találtak semmit.

„- Valami jegyzőkönyvet, házkutatási parancsot, valamit?
- Semmit nem mutattak, ők semmit, abszolút! Még nem hagytak távozáskor sem!” – mondta Geng István.

Az ügy érdekessége, hogy szeptemberben a vámosok is házkutatást tartottak itt. Ők is cigit és alkoholt kerestek, de nem találtak. Az RTL Híradó által megkérdezett ügyvéd szerint, - az elmondottak alapján - jogilag aggályos a rendőrség eljárása.

„Olyan nincs, hogy jegyzőkönyv nélkül behatolnak valakinek a lakásába. Igazolni kell a jogszerűségét a behatolásnak, a belépésnek. Ha nem igazolják a jogszerűségét, akkor az egy magánlaksértés abban a pillanatban” – mondta Zeke László, ügyvéd.

Az RTL Híradó úgy tudja, a rendőrség belső vizsgálatot indított.

A házkutatás körülményeiről szombaton csak szűkszavúan nyilatkozott a rendőrség. Telefonon annyit mondtak, hogy az eddigi adataik szerint a rendőrségi akció jogszerű és szakszerű volt. További részleteket a jövő hétre ígértek.

Legnézettebb videók