Híradó

2011.10.10. 18:15 (hétfő)

Több joga van az albérlőnek, mint a tulajnak?

Több joga van az albérlőnek, mint a tulajnak?

Akár börtönbe is kerülhet az a lakástulajdonos, aki maga próbálja megoldani, ha nem fizet az albérlője.

Egy fiatal nő csak rendőrök kíséretében mert a saját lakásához menni. A bérlőkkel harcol. Abonyi Katalint a Fókuszban mutattuk be. Két hónapra adta ki a lakását, a bérleti szerződés márciusban lejárt. De a bérlő azóta is a lakásban él, nem fizet, sőt, milliós közüzemi tartozásokat halmozott fel.

„ Az a sok visszautasítás, akárhova megyek. Ha kulturáltan, az se számít, ha veszekszem, akkor az a probléma. Akkor azért nem beszélnek velem. Hova menjek, mit csináljak. Van egy lakásom, és több joga van hozzá az albérlőnek, mint nekem?” – mondta Abonyi Katalin.

Ugyanez a problémája Gébele Dánielnek is. Az ő történetével a Házon Kívül foglalkozott. A 19 éves fiatalember sem tud mit kezdeni a bérlőivel, akik már másfél milliós tartozást halmoztak fel. Az ügyvéd szerint sokan lehetnek hasonló helyzetben, a szabályok pedig vita esetén azt védik, aki a házban lakik, és nem a tulajdonost.

„ Egyéni akciók, önbíráskodás ebben a tárgykörben nem javasolt, hiszen épphogy magukra húzzák a problémát” – mondta Izsák Orsolya, ügyvéd.

Egy zárcsere akár börtönnel is járhat. Ezért jobb azonnal bírósághoz fordulni, a közüzemi szolgáltatást pedig lemondani. Annak, aki még albérletkiadás előtt áll, azt ajánlják, foglaltassa a bérleti szerződést közjegyzői okiratba. Így azonnal ki lehet üríttetni a lakást, és nem kell akár éveket várni a bíróság döntésére.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való