Műsorújság
RTL Most

Rossz címre mentek a gyújtogatók

Véletlenül a szigetcsépi polgármester házára dobtak Molotov-koktélt.
Kormos kémény, elszenesedett gerendák - ilyen volt a szigetcsépi polgármester háza tavaly nyáron, miután felgyújtották.

A házra Molotov-koktélokat dobtak, aztán a támadók elmenekültek. A tető porig égett, de nem sérült meg senki. A polgármester már akkor azt nyilatkozta, nem hiszi, hogy neki szánták volna a benzines palackokat.

A rendőrség néhány napja fogta el a gyújtogatókat. A támadókat egy nő bérelte fel, aki egy haragosára akart ráijeszteni.

„Mind a megbízó, mind pedig a három végrehajtó rendőrkézen van és előzetes letartóztatásban várják a nyomozás befejezését. Gyanúsításuk során az egyikük elmondta, hogy pénzt kínált nekik a budapesti megbízó azért, hogy az egyik szigetcsépi családi házat felgyújtsák” – mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A társaság elvállalta a megbízást, de hiba csúszott számításaikba.

A gyanúsítottak még terepszemlét is tartottak a gyújtogatás előtt. Nem tudni viszont, hogy eleve rossz címet kaptak, vagy éjszaka egyszerűen csak összekeverték az épületeket, de végül éppen a polgármester házát sikerült felgyújtaniuk.

A kár több mint ötmillió forint volt. Azóta a tetőt már megcsinálták, a ház környékét pedig kamerák figyelik. A rendőrség szerint egy Svájcban élő nő házát kellett volna megtámadnia a társaságnak, ezt a polgármester is megerősítette az RTL Híradónak.

„Nem tudom, hogy ki a megbízó, de hogy kik dolgoznak Svájcban arról tudok, két szomszédunk is van, aki Svájcban dolgozik, az egyik tőlem négy házra, a másik hat házra” – mondta Kóta István.

A banda még le is fényképezte az égő házat, de végül nem kapták meg a pénzt az elbaltázott akcióért. Most mind a négyen előzetes letartóztatásban vannak.

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók