Műsorújság
RTL Most

Biciklist vert az olimpikon

A kerékpáros rácsapott az elévágó autóra, mire a sofőr, Bárdosi Sándor kiszállt, és fellökte.
Vanik Zoltán otthon fekszik, csak segítséggel tud felkelni az ágyból. A fiatalember csütörtökön a Komjádi Uszoda előtt biciklizett, amikor - állítása szerint - rádudált egy autós, majd megállt előtte, emiatt nem tudott továbbmenni.

Zoltán azt mondta: ezután balról megelőzte az autóst és rácsapott a kocsi hátuljára. A sofőr ekkor megállt az autójával és a már a járdán lévő kerékpáros után ment.

„Ahogy kiugrott a sofőr se szó se beszéd jött felém, nem tudtam elkerülni, hogy egy lökés és egy ütés kombinációját be ne vigyen nekem, így beestem a buszmegálló és az autók közé és ott össze vissza törtem magam” – mondta Vanik Zoltán.

A fotósként is dolgozó fiatalember először nem tudta, hogy ki volt az autós.

„Erre rá egy jó néhány percre ismertem fel, hogy a Bárdosi Sándorról van szó, én nem mondtam ezt neki, és teljesen ledöbbentem, mert hozzá hasonlóan én is sportoló vagyok és ő egy ismert sportoló és egy ismert személy: az ő viselkedése amit itt produkált, az kritikán aluli volt” – mondta a férfi.

Szemtanúk hívták ki a mentőt. A biciklist kórházba vitték és ő mesélte el a rendőröknek, mi történt. Az olimpikon ott maradt a helyszínen, őt ott hallgatták ki a rendőrök.

Az olimpiai ezüstérmes birkózó úgy döntött, hogy szerinte minden másképp történt, de addig nem nyilatkozik, amíg le nem zárul a rendőrségi vizsgálat. A rendőrök hétfőre ígértek tájékoztatást.

Hasonló videók

  • Az RTL Híradó sorozatot indít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.
    Magyarország harmadik legnagyobb városa, és az egyike a két megyeszékhelynek, ahol jelenleg nem kormánypárti a polgármester. Pezseg a kulturális élet, alacsony a munkanélküliség, de sokan úgy látják, a város ellenzéki vezetése miatt komoly lehetőségektől esik el. Szegedet 2002 óta a szocialista Botka László vezeti.

  • Minden jogi kérdést tisztáztak - ezt mondta a magyar jogállamiságról szóló brüsszeli meghallgatás után az  igazsgáügyi miniszter. Varga Judit szerint politikai boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen a migráció elutasítása miatt. Az Unió soros elnökségét ellátó Finnország európai ügyekkel foglalkozó minisztere szerint viszont erről szó sincs, pusztán meghallgatták a magyar kormány álláspontját a vitában. A DK úgy reagált: a magyarok szabadásága az eljárás tétje.

  • Elhunyt Gallai Péter, a Piramis és a Bikini együttes zenésze. A billentyűs, zeneszerző halálát a Piramis együttes Facebook oldalán közölte. Gallai Péter a '70-es '80-as években írta a Piramis zenekar több meghatározó slágerét. 65 éves volt.

  • A világgazdaság elleni iráni támadásnak nevezte a szaúdi olajfinomítóval szembeni dróntámadásokat az Egyesült Államok energetikai minisztere. Irán szerint viszont alaptalanok az ellenük felhozott amerikai vádak. Az akciót egyébként az irániak által támogatott jemeni húszi lázadók vállalták magukra, ám egyre több jel utal arra, hogy nem ők állnak a légicsapás mögött.

  • Évtizedek óta nem látott mértékben drágult hétfőn a nyersolaj a Szaúd-arábiai olajterminálokat ért hétvégi támadássorozat után. A GKI Gazdaságkutató szerint ha a létesítményekben nagyobb károk keletkeztek és hosszabb ideig tart majd a helyreállításuk, akkor Magyarországon is nagyobb mértékben drágulhatnak az üzemanyagok. A benzinért és a gázolajért szerdától ugyanannyit kell fizetni, mint most.

  • Hivatalosan ugyan csak egy Fidesz által támogatott polgármester-jelölt indul Szegeden az önkormányzati választáson, de Botka Lászlónak négy kihívója is van. Van, aki iparfejlesztést ígér, más munkahelyeket, és többen a kormánnyal való jobb együttműködést hangsúlyozzák. A jelenlegi szocialista polgármester viszont folytatni szeretné a munkát. Az RTL Híradó sorozatot indít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.

  • Megafonnal ábrázolja és komolytalannak állítja be Tarlós István kihívóit a Fidelitas a plakátjain. A kampányban viszont épp a főpolgármester érkezett ilyen eszközzel egy sajtótájékoztatóra múlt pénteken. A Fidesz ifjúsági szervezete azt írta, hogy az eset után sem változtatnak a plakátokon, mert pénteken Tordai Bence volt az, aki "provokált, zavart keltett és indulatokat szított."

  • Magyarországot megvédeni ment Brüsszelbe - ezt mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az unió általános ügyek tanácsának ülése előtt. A testület a magyar jogállamiság helyzetéről tárgyalt, miután az Európai Parlament már csaknem egy éve elfogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amely kimondta: az országban sérül a demokrácia. A DK szerint az ülésen a magyar emberek szabadságáról tárgyalnak. Az egyeztetés adásunk alatt ért véget, az eredményről később tájékoztatják a nyilvánosságot.

Legnézettebb videók