Műsorújság
RTL Most

Rendőrök lőtték le a gázpisztolyos ámokfutót

A miskolci férfi féltékenységből bántalmazta élettársát, majd tűzpárbajba keveredett a kiérkező rendőrökkel.
A 29 éves férfi megpróbálta berúgni az ajtót, hogy segítsen a nőn. Elmondta, hogy combközépig beleszakadt lába az ajtóba, másodpercekig küzdött, hogy kihúzza, miközben odabent a lakásban őrjöngött a férfi, élettársa pedig segítségért könyörgött.

„Akkor megint elkezdett kiáltozni a nő. De valami artikulátlanul. És akkor onnantól már törés, zúzás, csörömpölés” – mondta a fiatalember.

A férfi becsöngetett egy lakásba, hogy segítséget kérjen, de rávágták az ajtót. Ekkor rohant az utcára. Azt mondta, a legrosszabb a tehetetlenség volt. Tudta, minden perc számít. Végül egy szabadnapos polgárőr segített neki, a lakáshoz rohant, és bekiabált.

„Felemelt kézzel jöjjön ki a lakásból. Erre kidugta az ajtón a pisztolycsövet” – mondta Dukát Norbert polgárőr.

A polgárőrben csak később tudatosult, hogy veszélyben volt az élete.

Anyja szerint a szomszéd fiatalembert is megviselték a történtek.

„Egyáltalán nem aludt. Így ült, magába roskadva az ágyon, így hátradőlve, és nézett maga elé” – mondta a fiatalember édesanyja.

A férfi a kiérkező rendőrökkel tűzpárbajba keveredett. Végül lelőtték. Egy napig a miskolci megyei kórházban ápolták, de sérüléseibe vasárnap kora este belehalt. Élettársa, akit csavarhúzóval és nyílvesszővel sebesítettek meg, már túl van az életveszélyen, képes beszélni, de nyilatkozni nem akart.

„Várható a teljes felépülés, sérüléseit tekintve. Hát azért a lelki sérülést azt nem tudjuk, hogy mikor, de a testi sérülései szerintem hat-nyolc héten belül helyre fognak állni” – mondta Dr. Kazacsay Ferenc, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház osztályvezető főorvosa.

A pszichológus szerint a rendőröket is komoly sokkhatás érhette, hiszen rájuk lőttek. Az ő lövéseiktől pedig meghalt egy ember.

„Újra és újra visszatérnek azok a képek. Az utolsó pillanat képei. És ezek hónapokig, akár évekig is visszatérhetnek” – mondta Varga István pszichológus

Egy ilyen stresszhatás, ha nem kezelik megfelelően, akár életre szóló törést, súlyos depressziót is okozhat. A pszichológus szerint fontos lenne, hogy az akcióban részt vett huszonéves rendőröket szabadságra küldjék, és szakember kezelje őket.

„A kollégák jól kezelték ezt a helyzetet. Természetesen orvos, pszichológus, illetve a közvetlen parancsnokaik felügyelete mellett, természetesen gondot fordítunk a kollégákra” – mondta Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Viszont továbbra is dolgoznak. A nyomozás folytatódik az ügyben, a vizsgálat eddigi adatai szerint a rendőrök fegyverhasználata szükséges és törvényes volt.

Azt, hogy a rendőrök pontosan hány lövést adtak le a férfira, és ebből mennyi talált, a rendőrség nem akarta elárulni. Azt mondták, ezeket az információkat csak a vizsgálat lezárulta után adják majd ki.

Hasonló videók

  • Ételmérgezést kapott a miskolci jégkorongcsapat több tagja egy szlovákiai tornán, Poprádon. Este döntőt játszottak volna az évtizedes hagyományokkal rendelkező tornán, a Tátra kupán. A mérkőzést azonban le kellett mondani, mert a csapat nagy része rosszul lett a szállodában elfogyasztott vacsora után. Sőt többen rövid időre kórházba kerültek.

  • 100 éves lett az amerikai kosárlabda-sport egyik legnagyobb sztárja. Nem egy volt játékosról van szó, hanem egy apácáról, aki a mai napig fontos szerepet tölt be a chicagói Loyola Ignác, katolikus magánegyetem csapatának életében. Jean, vagyis Janka nővér annyira népszerű, hogy más csapatok is próbálták már magukhoz csábítani.

  • Nem tetszett a színdarab a fideszes polgármesternek, elmaradt a bemutató a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevál nyitóünnepségén – erről az ugytudjuk.hu írt először. A helyi hírportál szerint Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója ajándéknak szánta az előadást a karnevál közönségének, amit végül a zárónapon és a tervezettől eltérő helyszínen mutattak be. A polgármester elismerte az RTL Híradónak, hogy nem nyerte el a tetszését a darab. A szombathelyi ellenzék szerint a városvezetés évek óta próbálja ellehetetleníteni a színházalapító Jordán Tamást.

  • A főpolgármester-jelöltek többsége kihirdette programját. Karácsony Gergely élő, élhető és zöld várost ígért a budapestieknek, a 23 ellenzéki kerületi polgármesterjelölttel együtt facsemetéket vitt a Deák térre, ezeket a választás után a városháza parkolójában akarják elültetni. Tarlós István főpolgármester közben az állami rádiónak nyilatkozott és alkalmatlannak nevezte az ellenzéki jelölteket. A főpolgármesteri posztért összesen nyolcan indulnak, többen közülük a közéletben eddig ismeretlen emberek.

  • Újra Budapestre jön a török elnök - erről a kormánypárti Magyar Nemzeti írt először. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kérdésünkre azt közölte: Recep Tayyp Erdogan novemberben részt vesz a Magyar-Török Együttműködési Tanács ülésén, és tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel. Legutóbb tavaly járt Budapesten, akkor katonai együttműködési megállapodást írtak alá, ennek részleteiről a DK szerint azóta sem tudni semmit.

  • Meghalt az Egyesült Államokban egy férfi, aki elektromos cigarettától lett beteg, és került kórházba. A hatóságok közlése szerint a tragédia pár hete történt, és a vizsgálatok még tartanak. Egyelőre annyit tudni, hogy csaknem 200-an lettek betegek az elektromos cigarettától. Többségük elismerte, hogy THC tartalmú anyag gőzét szívták be. A THC a marihuána fő hatóanyaga.

  • Több órás várakozás a határokon! A hazatérő nyaralók és a Nyugat-Európa felé tartó vendégmunkások miatt néhol kilométeres kocsisorok alakultak ki. A röszkei kishatárnál például reggel óta mindkét sávot csak belépésre használják. A rendőrség azt tanácsolja, indulás előtt érdemes a várakozási idővel is számolni.

  • Egymást érik a bejelentések a parlagfüves területekről. A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület már több mint 500 olyan területről kapott jelzést, ahol nem kaszálták le az allergén növényt. A Népegészségügyi Központ adatai szerint már most is nagyon magas a parlagfű pollenkoncentrációja, de a következő időszakban tovább romolhat a helyzet.    

  • Országszerte 26 helyen, 170 állatvédő szervezet és civilek tüntettek az állatkínzás ellen. Egyértelműbb és szigorúbb szabályozást, valamint súlyosabb büntetés kiszabását követelték azokra, akik bántják állataikat. A Noé Állatotthon vezetője szerint eddig többnyire felfüggesztett börtönt kaptak az állatkínzók, aminek nincs visszatartó ereje. Az Igazságügyi Minisztérium azt írta, nyitottak a civilek javaslataira.

Legnézettebb videók