Műsorújság
RTL Most

Bontásra készül a Zöld Pardon

A Tankcsapda koncertjével péntek este elbúcsúzott a rajongóktól a 13 éven keresztül üzemelt Zöld Pardon szórakozóhely.
Az utolsó utáni nap a Zöld Pardonban. A bontás még nem kezdődött el, de már szerelik a sörcsapokat, a pénteki koncert után a színpad előtt még nem takarítottak össze, de már leltároznak.

A szórakozóhely pénteken búcsúzott a rajongóktól. Több ezren voltak. A Zöld Pardon 13 évig üzemelt a Petőfi híd budai lábánál. A tulajdonosok szerint ezalatt 1950 koncertet szerveztek és csaknem 6,5 millió ember fordult meg ott. Október végén talán még lesz egy utolsó utáni buli a rajongóknak.

„Amikor lebontásra kerültek az épületek - és itt már csak a terület rendezése folyik majd, illetve a füvesítés -, akkor erre majd egy füvesítő bulit, vagy valami ’közösen zölddé tesszük ezt a bulit’ tervezünk és a rajongókkal, vagy akik szeretnének ebben segíteni közösen megcsináljuk” – mondta Kővári Zsuzsanna, a Zöld Pardon tulajdonosa.

A szórakozóhely bezárásáról a múlt héten döntött az újbudai képviselő testület.

„Két nagy probléma volt: az egyik a zaj a másik az úgynevezett vonulás vagy vonulási útvonal. Az első közérthető, a második az ott keletkező szemét, hulladék és a kisebb rongálások és a közterületek rossz állapota” – mondta Nagy Tamás, Újbuda kabinetvezetője.

A Zöld Pardonnak mostantól egy hónapja van arra, hogy a területet az eredeti formájában visszaadja az önkormányzatnak. Park lesz a helyén.

Legnézettebb videók