Műsorújság
RTL Most

Gázpisztollyal állt bosszút a biciklis

Gázpisztollyal fejbe lőtt két fiatalembert egy kerékpáros szerdán, Devecseren. Az egyik a szeme fölött, a másik a fülén sérült meg.
Horváth Gábor unokatestvérével volt, amikor a kerékpáros rájuk támadt. Mindketten azt állítják, hogy a férfivel sosem találkoztak korábban. A biciklis a házuk előtt lőtte meg őket. Az egyiket a fülén, a másikat a szeme fölött.

„Jött vissza, letette a kannát, és hátulról fülön lőtték. Hallottam a durranást, bent voltam a házban, és kifutottam, és mondom, hogy mi az. Aztán kiléptem az autó mögül, és szemen lőtt – mondta Horváth Gábor.

A lövöldözés Devecseren történt kedden délben.

„Hát mintha fejbe vágtak volna egy lapáttal, körülbelül olyan” – emlékszik vissza Horváth Richárd a támadásra.

Neki a fülét lőtték meg a gázpisztollyal. A fegyvert a rendőrök lefoglalták. A kerékpáros engedéllyel tartotta. A támadó jelenleg őrizetben van, és teljesen máshogy emlékszik a történtekre. A rendőröknek azt mondta, a fiúk autójukkal le akarták szorítani az útról, ezért ment utánuk. Vitatkozni kezdtek, ezután került elő a pisztoly.

„A 33 éves férfit kollégáim gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, illetve a sértettek kórházba szállításáról gondoskodtak. A sérülések az elsődleges adatok szerint nyolc napon belül gyógyulóak” - mondta Orsós Károly, a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A kerékpáros ellen súlyos testi sértés kísérlete miatt folyik eljárás, amiért akár több évet is kaphat. A férfit gyorsított eljárásban várhatóan már pénteken bíróság elé állítják.

Legnézettebb videók