Műsorújság
RTL Most

Kilátástalan helyzetben beteg gyerekükkel

Kifizetetlen számlák, gáz kikapcsolva. Az erdőhorváti család autóját is elvehetik, így kezelésre sem tudják majd hordani fiúkat.
Naponta többször ki kell venni a tolószékből Norbit, és sétálni vele, hogy ne tapadjanak le az izmai. A tízéves kisfiú születésekor agyvérzést kapott. Se járni, sem beszélni nem tud, öt évig volt kórházban. Speciális kezelésre, és folyamatos felügyeletre van szüksége. Csakhogy szülei nagy bajban vannak.

„Szőlőmunkásként dolgoztam több mint 13 évig egy cégnél, aztán ez megszűnt, ugye becsődölt a cég, és innentől kezdve nincs munkahely” – mondta Mata-Balogh László.

Azóta gyűlnek a kifizetetlen számlák. Az apa minden munkát elvállal a faluban, hogy eltartsa a családját, de ez nem sokra elég. Hogy fiukat kezeltetni tudják, kölcsönöket vettek föl, de törleszteni nem tudnak.

„Elveszítjük a házat, kocsit. Villanyt kikapcsolják, gázt kikapcsolták, úgyhogy nem tudom, kilátástalan az életünk. Nem tudom, fogalmam sincs, hogy mi lesz velünk” – mondta Mata-Balogh Lászlóné.

A legjobban attól félnek, hogy ha pár napon belül nem fizetnek, elveszítik az autójukat. Ha ez bekövetkezik, a kisfiút nem tudják tovább kezelésre hordani. Norbit egy speciális iskolában próbálják fejleszteni Sátoraljaújhelyen, hogy könnyebben járjon, kommunikáljon. Kezelés nélkül az
állapota azonnal rosszabbodni fog.

Legnézettebb videók