Műsorújság
RTL Most

Újra kétségbeejtő helyzetben Vilmány

A Borsod megyei településen több mint 40 milliós tartozást halmoztak fel.
Becsöngetnek, menni kell órára. A gyerekek lelkesen jelentkeznek a feladatra, amit a tanító nénitől kapnak, pedig most nem túl jó Vilmányban iskolásnak lenni. Szombatonként is tanulniuk kell.

Előre bepótolják a meghosszabbított téli szünetet. Az iskolában úgy számolnak, hogy decemberben egy hónapig nem jönnek majd, addig sem kell fűteni.

Kazán van, tüzelő viszont nincs. Hacsak nem kapnak adományt nem lesz mivel fűteni, akkor pedig tanítani sem tudnak.

Dossziékban állnak a kifizetetlen számlák. Több mint 40 milliós tartozást halmozott fel az önkormányzat. A következő hónapban segélyt és bért csak annyit tudnak fizetni, amennyi állami támogatást kapnak.

„Akkor fogjuk tudni eldönteni, hogy 80 százalékos, 90 százalékos, vagy 50 százalékos béreket, szociális segélyeket tudunk kifizetni” – mondta Melegh Károly, Vilmány polgármestere.

„A boltosok megmondják, 8 kenyeret veszek hétvégén csak.”

Nagy mennyiség kell mindenből, 5 gyereket nevel az egyik család. Az anya még gyesen van, a férje segélyt kap, 110 ezer forintból élnek havonta. Ha ettől kevesebb pénzt kapnának, nem tudnák befizetni a számlákat.

A faluban közel 400-an élnek segélyből, és legalább 40 embert foglalkoztat az önkormányzat, szinte mindenkit érintene, ha nem tudnák kifizetni a béreket és segélyeket. A polgármester azt mondja, mivel bevételük nincs, önállóan nem tudják megoldani a helyzetet.

Legnézettebb videók