Műsorújság
RTL Most

Szakadás: Kilopták a ház alól a tartóoszlopot

Három embert vett őrizetbe a rendőrség a Kén utcai házomlás miatt.
Romok vannak a Kén utcai ház udvarán. Egy kád és egy gáztűzhely. Az alvó emberekkel ezek is lezuhantak az emeletről csütörtök éjszaka. A házat kiürítették, a lakók már elköltöztek, de a leszakadt lakás folyosójáról a száradó ruhákat már nem tudták elvinni.

Csütörtök hajnalban átszakadt a födém, és szinte egy teljes lakás zuhant egy szinttel lejjebb. Kilenc ember, köztük öt gyerek sérült meg. Mindenkit kitelepítettek az épületből.

„Egy szivacsmatrac, egy pokróc, és az egyik kerületi óvodától, ami itt van a Kén utca közelében pedig küldtek játékokat, hogy a gyerekek esetleg bejönnek ide, akkor tudjanak játszani” – mondta el Szanics Éva.

Egy helyi középiskolába mehettek volna a kitelepített lakók, de nem mentek, sem csütörtökön, sem pedig éjszaka. Valahol mindenki talált magának szállást.

„Huszonhat családot sikerült elhelyezni, három elhelyezése olyan értelemben függőben van, hogy nem fogadták el a felajánlott lakást, de ők is jó helyen vannak rokonoknál” – mondta Bácskai János, polgármester.

A födém egyebek mellett azért gyengült meg, mert az öreg épületet erősítő acél tartógerendákat korábban ellopták. A rendőrök még csütörtökön elfogtak és őrizetbe vettek két embert, akik a gyanú szerint kilopták a vasat a lakás alól. A huszonéves fiatalok a kerületben élnek, és már voltak büntetve.

„A rendőrség munkatársai az este folyamán egy harmadik személyt is beazonosítottak, aki feltehetően a szállításban segédkezett korábban. Őt a BRFK-s munkatársaink a mai nap folyamán kihallgatták, és szintén őrizetbe vették.”

Hogy mikor lopták ki a vasat az emelet alól, egyelőre nem tudni. Feltehetően nem régen, mert az önkormányzat folyamatosan figyeli a Kén utcai épületeket. Elsősorban azért, hogy a már kiürített lakásokba senki se költözhessen vissza. A házakat ugyanis évekkel ezelőtt már bontásra ítélték. Ez azt jelenti, hogy beköltözni már senkit sem engednek, a kiürült lakásokat elfalazzák. Hogy a födém leszakadása után most mi lesz az épülettel, arról a statikusok még nem döntöttek.

Legnézettebb videók