Műsorújság
RTL Most

Német turistákra dőlt egy fa a Balatonnál

A házaspár mindkét tagja súlyosan megsérült, amikor a vihar által kidöntött fa rájuk zuhant.
Tűzoltók és rendőrök a hétfői baleset helyszínén, ahol egy fa dőlt rá a német házaspárra. Éppen vacsorázni indultak, amikor kitört a vihar.

A siófoki kórház baleseti sebészetén ápolják a házaspárt. Az orvosok szerint súlyosak a sérüléseik, de néhány napon belül hazamehetnek.

„A férfibetegnek jobb alkartörése van, ő mai napon kerül ellátásra. A feleségnek pedig lapockatörése van, és átmenetileg egy ilyen komatózis állapotban volt, agyrázódásnak szoktuk nevezni” – mondta Dr. Varga Ferenc, a Siófok Városi Kórház főigazgatója.

Kedden is fejcsóválva nézték a helyiek a fát, ami rádőlt a német házaspárra. Balatonföldváron öt fát is gyökerestől tépett ki a hétfői szélvihar. A városgazdálkodás vezetője szerint mindegyik egészséges volt.

„Semmi előjele nem volt annak, hogy ezek a fák ki fognak dőlni. Balatonföldvárra jellemző a rengeteg fa, és azért mert öregek, azért még nem vesszük ki őket. De nem számítottunk rá, hogy ez kidől” – mondta Jencsy Ernő, a balatonföldvári Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezet vezetője.

Az első és a második emeleti terasz is leszakadt a balatonföldvári panzión. Egy 18 méter magas fenyőfa dőlt rá az épületre. A tulajdonos szerint az a szerencse, hogy már vége a szezonnak.

„Én sírva fakadtam. Az, az volt az első, hogy 'De jó, hogy nem voltunk, és de jó, hogy nemakkor történt, amikor vendégek vannak!' Mert ott szoktak ülni” – mondta Dévai Mária panziótulajdonos.

Egy másik háznál a kerítést döntötte le a rázuhanó fa. Balatonföldváron hétfőn 90 kilométeres lökésekkel érkezett a dél-nyugati szél, miután a levegő rövid idő alatt 26-ról 16 Celsius fokra hűlt le. A vihar miatt a város egy részén órákig nem volt áram.

Legnézettebb videók