Műsorújság
RTL Most

Levélben panaszkodott az apjának ítélt kislány

A gyerek szerint lekötözve szállították el Franciaországba, ahol azóta is egy kórházban van.
Egy magyarországi házban fogták el a rendőrök az évek óta bujkáló nőt és kislányát. Anyjánál rejtőzködtek, éppen a kertben voltak, amikor lecsaptak rájuk a nyomozók.

A házban most csak a nagymama lakik. Lányát Magyarországon kiadatási őrizetbe helyezték, unokáját pedig visszavitték Franciaországba, édesapjához. A kálvária még 2005-ben kezdődött, amikor a gyerek szülei elváltak és a francia bíróság az apának ítélte a lányt.

„2005 Márciusában kezdődött az el, hogy amikor az apjához kellett menni, akkor mindig ilyen betegségi tüneteket produkált, hogy hány, de valóban hányt, rosszul van és nem akar menni” – mondta a kislány édesanyja.

Az anya szerint az ír férfi molesztálta a gyereket, ezért nem akart visszamenni hozzá. Feljelentést is tett, de a nyomozást megszüntették, bizonyítékok hiányban. Az anya ebbe nem törődött bele, nem engedte Franciaországba a lányát, Magyarországon bujkáltak csaknem három éven át.

A kislány nemrég levelet írt az anyjának, amiben arra panaszkodott, hogy nagyon rossz körülmények között él.

„Egy párizsi kórházban vagyok, a mentősök megkötöztek, úgy hoztak idáig. Bármit is csinálok, sírok és az otthonunk, a boconádi házunk jut róla eszembe” - a kislány arról is ír, hogy nem akar az apjával élni és szeretne visszaköltözni Magyarországra.

„Nem is bírom tovább olvasni… Szeptember 23-án visznek a bíróhoz, ott elmondom, amit el akarok és utána elvisznek. Félek tőle, de rémes ez a bizonytalanság” – mondta az édesanya.

A család ügyvédje feljelentést tesz a levél miatt, és reméli, hogy az anyát mégsem adják ki a francia hatóságoknak.

„Reméljük, hogy az édesanyát hamarosan szabadlábra helyezik és már a francia ügyvédek segítségével folytatja a harcot Franciaországban” – mondta az ügyvéd.

A nőt nemrég gyanúsítottként hallgatták ki, kiskorú veszélyeztetése miatt, mivel éveken át bujkált a gyerekkel és ezalatt nem járatta iskolába.

Legnézettebb videók