Műsorújság
RTL Most

Megfojtotta idősebb szeretőjét egy kamasz

15 éves fiú gyilkolt meg egy 41 éves, négygyermekes családanyát Kisteleken.
Süppedős homok mindenfelé a kisteleki tanyavilágban, friss ásás nyoma az egyik épület mögötti udvaron. Itt találták meg a 41 éves asszony holttestét még szombaton. Az asszony egy hete tűnt el, azóta a rendőrség és családja is kereste.

Puzsik Zoltán az asszony élettársa, azt a helyet mutatta meg híradónknak, ahol rátaláltak az asszony holttestére. 20 éve éltek együtt, négy közös gyermeket neveltek a kisteleki tanyán. A férfi híradónknak elmondta: élettársa egy hete tűnt el, napokig várta, hátha előkerül, végül szombaton összejött az egész család, hogy megkeressék. Alig indultak el, amikor a közeli tanya udvarán megtalálták a nő holttestét.

„Ahogy elkezdtük keresni közben, ha egy félóra, ha eltelt, több nem, és akkor mondja zokogva a Kati, hogy úristen, ott van. Akkor nekem mondták, hogy nézzem meg azt a lábat, meg azt a cipőt, hogy az alapján megismerem-e, és akkor mondtam, hogy igen, mert az a cipő volt rajta.” – mondta Puzsik Zoltán, a nő élettársa.

„Édesanyánk emlékére” – kartonpapírra ragasztott fotók az asszonyról, így emlékeznek édesanyjukra a gyerekek. A tanya alig fél kilométerre van attól a helytől, ahol édesanyjukat megölték. Azt a 15 éves fiút gyanúsítják a gyilkossággal, akit alig másfél hónapja fogadtak be a családba, mert elmenekült alkoholista szüleitől. Vele látták utoljára az asszonyt. Az eltűnése után még keresésben is segített.

„Olyan őszinte szemekkel nézett, hogy, szóval a gyerek agyilag az kész volt, az egy feszített húr, ami bármikor elpattanhatott.” – mondta ifj Puzsik Zoltán.

A 15 éves fiú öt perc alatt megtört a kihallgatásán, sírva ismerte be a nyomozóknak, hogy összeveszett a nővel és megfojtotta.

„Részletes beismerő vallomást tett, és elmondta a rendőröknek, hogy közötte és a nő között intim kapcsolat volt, illetve azt is elmondta, hogy az eltűnésének napján találkoztak, és a nővel vitájuk támadt. Ennek hevében megfojtotta és elásta a kertben” – mondta Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A férfi azt mondja, élettársa jobban szerette a befogadott fiút, mint a saját gyerekeit, de ő nem gondolt semmi rosszra.

„Én hirtelen felindulásra tudnék gondolni, biztos, hogy ez mindenképpen itt a meggondolás, a mérlegelés vagy az agressziógátlás, ezek nem jöhettek szóba” – mondta Vetró Ágnes a Szegedi Tudományegyetem gyermekpszichológusa.

A gyermekpszichológus szerint a gyilkossághoz az vezethetett, hogy a tinédzser – részben saját megromlott családi hátterének köszönhetően - nem tudta kezelni a konfliktushelyzeteket, ezeket agresszióval vezette le, ami végül tragédiához vezetett.

Legnézettebb videók