Híradó

2011.09.16. 17:58 (péntek)

Nem kell mindentől óvni a kicsiket

Nem kell mindentől óvni a kicsiket

Még csak néhány hete kezdődött el az iskola és az óvoda a gyerekeknek, máris nagyüzem van a gyermekorvosi rendelőkben.

A gyakori kézmosásra tanítják a gyerekeket az egyik budapesti óvodában. A betegségek ellen ott úgy védekeznek, hogy a gyerekek sokat vannak levegőn, zöldséget, gyümölcsöt esznek. Aki pedig beteg lesz, nem jöhet óvodába.

Az óvoda házirendje szerint a beteg gyereket egy órán belül haza kell vinni, senkinek sem adnak be gyógyszert és csak orvosi igazolással jöhetnek a gyerekek újra óvodába.

„Nagyon jól kell, hogy működjön a kapcsolat a szülő és az óvoda között, hogy meg se próbálja behozni a gyereket, ha az beteg. lehet egymás között jó kapcsolat, a szülők között, hogy megbeszéljék, hogy az enyém már köhög, nem hozom be, de akkor te se hozd be” – mondta Flóra Sándorné óvodavezető.

Hunya Katalin gyerekorvos szerint természetes, hogy az óvoda és iskolakezdéssel több gyerek lesz beteg. Főleg nátha, mandulagyulladása, középfülgyulladás, és légcsőhurut miatt jönnek ilyenkor.

„Kell, hogy a gyerek immunrendszere találkozzon ezekkel a fertőzésekkel. nem feltétlenül szükséges minden áron arra törekedni, hogy ezeket a reakciókat, védekezési reakciókat visszaszorítsuk, vagy elfojtsuk” – mondta dr. Hunya Katalin házi gyermekorvos.

A gyermek 12 éves koráig jár a szülőknek a táppénz. Ez a fizetés hatvan százaléka, de maximum a minimálbér kétszerese lehet, vagyis bruttó 156 ezer forint.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való