Híradó

2011.09.15. 19:20 (csütörtök)

Végtörlesztés: év végéig kell jelentkezni a banknál

Végtörlesztés: év végéig kell jelentkezni a banknál

December végéig jelezhetik a deviza alapon eladósodott lakáshitelesek a bankjuknál, hogy szeretnének élni a végtörlesztés lehetőségével.

A begipszelt kar és bicegés még a nyári baleset emléke. Hiller István azt mondja, van ennél nagyobb baja is. 5 éve vett fel 15 millió forintos jelzáloghitelt svájci frank alapon. Attól tart, hogy a kormány intézkedései miatt még tovább nő a törlesztőrészlete.

„ Most már köszönöm szépen, de ez a hitel nekem éppen elég, hogy még ezt is megfejelje valaki, abból nem kérek, úgyhogy én úgy próbálom törleszteni, ahogy eddig” – mondta Hiller István, az MSZP országgyűlési képviselője.

A szocialista politikus egyetért pártja javaslatával, vagyis, hogy a képviselők ne törleszthessenek a rögzített árfolyamon. Szerinte ugyanis ez visszatetsző lenne. A Fidesz padsoraiból is próbáltunk érintett képviselőt megszólaltatni, vannak többen is.

Például Kósa Lajos. A párt alelnökének vagyonbevallásából kiderül, több mint 50 millió forintos tartozása van, svájci frankban. De ma nem akart a hiteléről beszélni. A párt frakcióirodáján sem találtak, olyat, aki nyilatkozna. Lázár János frakcióvezető pedig elfoglalt volt, de azt üzente, támogatja, hogy képviselők ne élhessenek a lehetőséggel.

A miniszterelnöki szóvivőnek más az álláspontja.

„ Itt az emberek érdekében meghozott döntésről van szó, majd a Parlamentben a frakciók elvitatkoznak arról, hogy akarják-e, hogy a parlamenti képviselőkre is vonatkozzon vagy nem. Én mindenesetre furcsának gondolom, hogy egy többszázezer család számára megoldást jelentő lehetőségből milyen jogcímen akarnak kizárni, de hát ezt majd a Parlament el fogja dönteni” – mondta Szijjártó Péter.

A szóvivő mást is mondott a formálódó végtörlesztési javaslatról. A kormány tegnapi ülésén arról döntött, hogy aki élne a lehetőséggel, annak ezt december 31-ig kell jeleznie a bankjánál. Persze csak azután, ha megszületik a törvény. A javaslat akár már a jövő héten a Parlament elé kerülhet.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való