Híradó

2011.09.14. 16:02 (szerda)

Hónapokon át fosztogattak az álrendőrök

Hónapokon át fosztogattak az álrendőrök

Főleg idős emberek lakásába jutottak be. Azt mondták, bűncselekmény történt a közelben, ezért át kell kutatni az ő lakásukat is.

Hamis rendőrigazolványt mutattak fel, volt gumibotjuk és láthatósági mellényük is. A banda több millió forintnyi értéket és pénzt zsákmányolt az elmúlt hónapokban.

A bandát a napokban fogták el a BRFK nyomozói, miután egy idős asszony bejelentést tett, hogy néhány férfi, egy korábbi rablásra hivatkozva, magukat rendőrnek kiadva, átkutatta a lakását. Közben persze elterelték a figyelmét és több ékszert is elloptak tőle. Kiderült, hogy július óta lopnak.

„Három és fél millió forintot zsákmányoltak, valamint ötszázezer forintban ékszereket, amiket a sértettől eltulajdonítottak, és így hagyták el a helyszínt” – mondta Berár Iván, a II. kerületi Rendőrkapitányság alezredese.

A banda Budán fosztogatta az időseket. Az utóbbi hetekben már egyre többször, de előfordult, hogy pénz és értékek nélkül távoztak. A személyleírások alapján végül hétfőn, a XVI. kerületben fogták el a három férfit.

Gumibot, baseballsapka és rendőrjelvény. Ezeket találták a nyomozók az autóban. A tolvajok ezek segítségével hitették el az idős áldozatokkal, hogy valóban nyomozók. A rendőrség arra figyelmeztet mindenkit, hogy nem szabad bedőlni a hamisított igazolványoknak és kiegészítőknek.

„Azon felül, hogy az egyenruha igazolja a rendőrt, ugye civil ruhás rendőr szempontjából ez a rendőr igazolvány és az azzal érvényes rendőri jelvény. Ennek meghatározott biztonsági paraméterei vannak, ezek közül a legfontosabb, hogy számozott, ami egy bizonyos rendőrt takar.”

Az álrendőrök előzetes letartóztatását kezdeményezték, egyelőre hat ilyen lopás írható a számlájukra, ezekben több millió forintot zsákmányoltak.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való