Híradó

2011.09.09. 16:31 (péntek)

A külföldiek sem száguldozhatnak büntetlenül

A külföldiek sem száguldozhatnak büntetlenül

Július óta több mint 700 külföldi gyorshajtót büntettek meg a rendőrök, és csaknem 300 esetben tartották vissza a szabálytalankodók autóját.

A megbüntetett külföldi szabálytalankodók közül egy autót foglaltak le, csaknem egy egész napra.
Rendőrautó és motoros rendőr mérte a külföldi autók sebességét az M5-ös autópályán. A gyorshajtókat a motoros rendőrök intik le, és kivezetik a közelben lévő parkolóba.

Egy autó 163-mal ment, 130 helyett - ezért a gyorshajtásért 30 ezer forintot kell kifizetnie a sofőrnek. A július elsején megváltozott szabály szerint a külföldi szabálytalankodóknak a helyszínen ki kell fizetniük a büntetést.

Most már ez sem jelent problémát. Akinél nem volt elég pénz, a rendőrautó elkísérte őket egy közeli bankba, mert addig, amíg nem fizetik ki a büntetést, nem mehetnek tovább.

A rendőrség szerint sokan meglepődtek a szigorodott szabályok miatt, de elfogadták azokat.

A rendőrség adatai szerint országosan eddig 702 külföldi gyorshajtót büntettek meg, 287 alkalommal vissza kellett tartani az autókat, mert a sofőr nem tudta kifizetni a bírságot.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való