Műsorújság
RTL Most

Többe kerülhet a játék, a cigi és az ital

Játékadó, dohányáru, alkohol. Ezek azok amelyeket érinthet a pár hónap múlva esedékes emelés, de hogy pontosan milyen mértékben, az még kérdéses.
A dohánytermékek jövedéki adóját 7 százalékkal emelik. Az alkoholé 5 százalékkal nő, az úgynevezett aromásított szeszesitaloké ennél sokkal többel, 50 százalékkal. Ilyen például az enyhébb, de egyre népszerűbb mézes pálinka is. Egy üveg akár több száz forinttal is többe kerülhet majd. A legtöbb általunk megkérdezett ember azt mondta, az a kisebbik rossz, ha az alkohol ára emelkedik.

A megkérdezett férfi mindkét kérdésben érintett. Néha dohányzik, és be-betér a kocsmába is. Azt mondja, ha minden drágább lesz, akkor változtat a szokásain.

Szomorú vagyok, hogy a kormány mindig úgy dönt, hogy a szegény ember fizesse meg azt, amit ők 20 éve elrontottak – mondta Lévai András.

A kocsmárosné viszont attól tart, így tönkremegy az üzlet.

Ilyen helyekre akiknek sok pénzük van, nem járnak. Akinek kevés van, annak ezentúl még kevesebb lesz, tehát nemigen fognak tudni jönni. – mondta Debreceniné Matterni Ella

A játéktermek talán nem mennek tönkre, de azt mondják, ha 50 százalékkal emelik a játékadót, és ez a nyerőgépeket is érinti, akkor kevesebb lesz az automata, ezért munkahelyek szűnnek meg. A Magyar Szerencsejáték Szövetség azt javasolja, mást is kellene adóztatni.

Ilyen az online szerencsejáték területe, amely teljesen illegálisan működik ma Magyarországon és adózatlanul – mondta Schreiber István, elnök, Magyar Szerencsejáték Szövetség

Sokan várják a szerencsét a lottózókban is. De azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a tervezett adóemelés érinti-e majd a Szerencsejáték Zrt. játékait, vagyis, drágább lesz-e például a lottózás.

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók