Műsorújság
RTL Most

Molotov-koktél landolt egy családi házban

Az áldozatok szerint a falubeliek már korábban is többször fenyegették őket, mielőtt a gyújtogatás történt.
Égés nyomai az ablakon - a párkányon robbant szét a kezdetleges Molotov-koktél.

„Arra ébredtünk, hogy egy nagy durranás volt az ablaknál. A lángok felcsaptak a tetőig. Ekkor felhívtam a szoboszlai rendőröket, mire kijöttem én is, már senkit sem láttunk” – mondta Farkas Tamás.

A család azt mondta, másnap éjjel lövéseket is hallottak a ház körül. Szerintük így próbálták elüldözni őket az utcából azért, mert romák.

„Úgy ijesztik meg az embert, hogy pusztuljunk el innét ebből az utcából. Szerintem” – mondta Farkas Tamásné.

Az utcában forrtak az indulatok. Néhány helybéli azt mondta, a családdal nem lehet együtt élni, mert semmilyen szabályt nem tartanak be.

„Mióta maguk itt laknak, meg a hasonló rokonságaik, azóta ebben az utcában borzasztó állapotok vannak” – mondta egy szomszéd.

Folyamatosan nőtt a feszültség a család és az utca más lakói között. Egyre durvább fenyegetések hangzottak el. Végül tettlegességig fajult a vita. A kiabálásra megjelentek a polgárőrök is. Ők is a háznál voltak a támadás éjjelén.

„Mikor kijöttem, látszott, hogy le van ott égve a redőny, szóval oda tényleg odadobtak valamit” – mondta Harsányi László polgárőr.

A hírt a rendőrség is megerősítette. Büntetőeljárást indítottak az ügyben, de többet nem mondtak, és nyilatkozni sem akartak.

Legnézettebb videók