Műsorújság
RTL Most

Autóból kirepült sofőrt mentettek polgárőrök

A kocsi maga alá gyűrte vezetőjét, de a polgárőrök leemelték a kocsit a súlyosan sérült sofőr mellkasáról, egyikük pedig kihúzta alóla a férfit.
A tetejére borulva állt meg az autó, miután előzés után irányíthatatlanná vált, lesodródott az útról, és nagy sebességgel egy fának csapódott. A kocsi összeroncsolódott, a benne ülők holmijai szétszóródtak az úton. Négyen kimásztak belőle és elfutottak. A sofőrre azonban rázuhant az autó.

„Én kiestem az oldalsó ablakon, és ahogy lefordult a kocsi a tetejére, nekem a kormányhoz beszorult a lábam, azt húzott magával” – mondta Molnár Norbert.

A hátán gyakorlatilag nem maradt bőr. Füle félig leszakadt, szeme bevérzett, tüdeje zúzódott, több csontja eltört, és az egész testét zúzódások borítják. Csak nemrég engedték ki az intenzívről, de már tud járni, pedig azt mondják, kész csoda, hogy életben maradt.

„Az idő, és az azonnali beavatkozásoknak köszönhető a jelen állapota”- mondta
Dr. Pocsai János baleseti sebész főorvos.

A férfi a polgárőröknek köszönheti, hogy életben maradt. Amikor a felborult autóhoz értek, azonnal megpróbálták kiszabadítani a roncs alá szorult férfit.

„Fölemelték az autót, közben a fiatalember, Miki kihúzta az autó alól. Én levettem a pólómat, szorítottam a vérzést” – mondta Venczel Levente.

„Kihúztam az autóból, ugye elfordítottam stabil oldalfekvő helyzetbe. Az volt a szerencse, hogy elfordítottam, mert rögtön hányadékot öklendezett fel” – mesélte Ifj. Bartha Miklós.

Addig ápolták, míg megérkeztek a mentők. Közben nyugtatni próbálták.

„Először csak nyögött, utána pedig megismerte a kollégát, felismerte, segítséget kért. Erősen folyt a vér a fejéből, a füle az egy picit leszakadt” –mondta Pataki Lajos.

Tavasszal tanították meg nekik, hogyan kell elsősegélyt adni. A rendőrség vizsgálja, miért futottak el a sofőr társai segítségnyújtás nélkül.

A mentősök szerint, ha a polgárőrök nem emelik le néhány percen belül az autó a férfi mellkasáról, biztosan megfullad. A polgárőr-parancsnokság kitüntette őket.

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók