Műsorújság
RTL Most

Autóból kirepült sofőrt mentettek polgárőrök

A kocsi maga alá gyűrte vezetőjét, de a polgárőrök leemelték a kocsit a súlyosan sérült sofőr mellkasáról, egyikük pedig kihúzta alóla a férfit.
A tetejére borulva állt meg az autó, miután előzés után irányíthatatlanná vált, lesodródott az útról, és nagy sebességgel egy fának csapódott. A kocsi összeroncsolódott, a benne ülők holmijai szétszóródtak az úton. Négyen kimásztak belőle és elfutottak. A sofőrre azonban rázuhant az autó.

„Én kiestem az oldalsó ablakon, és ahogy lefordult a kocsi a tetejére, nekem a kormányhoz beszorult a lábam, azt húzott magával” – mondta Molnár Norbert.

A hátán gyakorlatilag nem maradt bőr. Füle félig leszakadt, szeme bevérzett, tüdeje zúzódott, több csontja eltört, és az egész testét zúzódások borítják. Csak nemrég engedték ki az intenzívről, de már tud járni, pedig azt mondják, kész csoda, hogy életben maradt.

„Az idő, és az azonnali beavatkozásoknak köszönhető a jelen állapota”- mondta
Dr. Pocsai János baleseti sebész főorvos.

A férfi a polgárőröknek köszönheti, hogy életben maradt. Amikor a felborult autóhoz értek, azonnal megpróbálták kiszabadítani a roncs alá szorult férfit.

„Fölemelték az autót, közben a fiatalember, Miki kihúzta az autó alól. Én levettem a pólómat, szorítottam a vérzést” – mondta Venczel Levente.

„Kihúztam az autóból, ugye elfordítottam stabil oldalfekvő helyzetbe. Az volt a szerencse, hogy elfordítottam, mert rögtön hányadékot öklendezett fel” – mesélte Ifj. Bartha Miklós.

Addig ápolták, míg megérkeztek a mentők. Közben nyugtatni próbálták.

„Először csak nyögött, utána pedig megismerte a kollégát, felismerte, segítséget kért. Erősen folyt a vér a fejéből, a füle az egy picit leszakadt” –mondta Pataki Lajos.

Tavasszal tanították meg nekik, hogyan kell elsősegélyt adni. A rendőrség vizsgálja, miért futottak el a sofőr társai segítségnyújtás nélkül.

A mentősök szerint, ha a polgárőrök nem emelik le néhány percen belül az autó a férfi mellkasáról, biztosan megfullad. A polgárőr-parancsnokság kitüntette őket.

Legnézettebb videók