Műsorújság
RTL Most

Van engedélye a ZP-nek

A Zöld Pardon a legutóbbi jogszabály-módosításnak megfelelően 2011. június óta rendelkezik a zenés-táncos rendezvénytartási engedéllyel is.
A Magyar Hírlap szombati számában a Csepel Önkormányzat jegyzőjének levelére hivatkozva azt írta, hogy továbbra is engedélyek nélkül, jogtalanul működik a fővárosi Petőfi híd budai hídfőjénél található két nagyforgalmú szabadtéri mulató, a Zöld Pardon és a Café del Rio.

A Zöld Pardon Kft. közleménye szerint rendelkeznek a jelenleg hatályban lévő jogszabályok szerinti legmagasabb szintű engedéllyel. A XI. kerületi önkormányzat pedig tulajdonosként hozzájárult a mostani építmények fennmaradásához.

A Csepel Önkormányzat egy még folyamatban lévő eljárásról nyilatkozik, amelyben azt vizsgálja, hogy a 2005-ös építési engedélynek megfelelnek-e a mostani felépítmények – az eljárásban jogerős hatósági döntés még nem született.

Az engedélyeztetési folyamat során az idei évben is valamennyi jogszabályban említett hatóság képviselője megvizsgálta a Zöld Pardont, és működésre alkalmasnak találta. „Megfelelünk többek között a környezetvédelmi, közegészségügyi, egészségvédelmi, tűzvédelmi, hulladékkezelési, zaj- és rezgésvédelmi, személy- és vagyonbiztonsági előírásoknak is, amit a hatóságok és a rendvédelmi szervek vizsgálati jegyzőkönyvei is alátámasztanak” – olvasható a Zöld Pardon közleményében.

Hozzáteszik: a Zöld Pardon az újság valótlan állításai miatt 2011. júliusban egyszer már jogerősen pert nyert a Magyar Hírlappal szemben, a bíróság ítéletében az újságot helyreigazításra kötelezte.

A Magyar Hírlap arra emlékeztetett, hogy pénteken a lap első fokon sajtópert nyert a Zöld Pardon Kft. ellen, amely a júniusi „Volt pardon, nincs pardon” című írásuk miatt kért volna öt ponton helyreigazítást.

Erre reagálva a kft. közleményében az áll, hogy a Fővárosi Bíróság mostani első fokú határozatával szemben élnek fellebbezési jogukkal. „A Magyar Hírlap cikkei folyamatosan arra kényszerítenek bennünket, hogy jogi lépéseket tegyünk jó hírnevünk megőrzése érdekében” – teszik hozzá a közleményben.

Forrás: MTI

Legnézettebb videók